Home > Geen categorie > Met de elektrische fiets op vakantie

Met de elektrische fiets op vakantie

De zomer van 2020 wordt de zomer van op vakantie in eigen land of erop uit met je eigen voiture. Dat heeft zo z’n nadelen (een vliegreis van een uur, staat gelijk aan een autorit van veel langere duur) maar ook voordelen. In (of op/aan) een auto past immers veel meer bagage dan in een groot koffer.

Zo behoort je (elektrische) fiets deze zomer ook tot de bagage, die neem je immers makkelijk, op vier verschillende manieren, mee. Wel zo handig, want als je dan op je bestemming bent aangekomen, kun je de auto laten staan en de rest van de streek per fiets herkennen. Zo kom je nog eens ergens!

Dakfietsendrager

Het is niet de eerste en zeker niet de laatste keer dat het dak van je auto handig van pas komt voor wat extra bergruimte. De dakdrager maakt het mogelijk om dakkoffers en fietsendragers te vervoeren. Pas daarbij wel op; er zit toch al gauw een extra metertje bovenop je dak. Goed vastzetten dus en oppassen bij tunneltjes en bruggetjes.

Het is helaas niet mogelijk om een elektrische fiets via een dakfietsendrager te vervoeren, daar is dit type fiets te zwaar voor. Dat kan de drager, je auto en jij (je moet die fiets toch maar bovenop je auto krijgen) niet aan.

Achterklepfietsendrager

Een achterklepfietsendrager is een fietsendrager die aan de achterklep van je auto bevestigd wordt. Bij het uitzoeken van een achterklepfietsendragers is het van belang dat, 1) de drager past op de achterklep van jouw auto en 2) de achterklep van jouw auto stevig genoeg is voor de drager + fiets(en). Houd er ook rekening mee dat 3) de achterklepfietsendrager niet geschikt is voor elektrische fietsen. Wederom simpelweg omdat de e-bike daar te zwaar voor is.

Trekhaakfietsendragers

Heeft jouw auto een trekhaak? Lees dan zeker even door! Heeft je auto geen trekhaak? Lees ook dan even door, het is immers niet onmogelijk om er een te monteren.

Een trekhaakfietsendrager, je raadt het al, is een fietsendrager die wordt bevestigd aan de trekhaak van je auto. Dit is het enige type fietsendrager dat elektrische fietsen kan vervoeren (let wel ook bij het uitzoeken van een trekhaakfietsendrager op dat de drager het gewicht van jouw/jullie fietsen daadwerkelijk aankan.

Dissel

Wel een trekhaak maar ook een caravan of vouwcaravan mee op vakantie? De dissel fietsendrager bevestig je makkelijk en snel tussen de auto en caravan!

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu