Home > Geen categorie > Mes Amis

Mes Amis

In restaurant Mes Amis in Maastricht is een mousserende rosé wijn gepresenteerd onder de naam ‘De pareltjes van Annaline’, naar de eigenaresse Annaline Doelen.  De wijn is gemaakt door Wiebke Neddermann van wijndomein Sint Martinus in Vijlen.

‘Deze wijn lag al te rijpen als experiment, maar we hadden er nog geen definitieve bestemming voor’,  vertelt de wijnmaakster. ‘Toen Annaline Doelen vroeg of we een speciale wijn voor haar konden maken, is op die manier deze mousserende wijn van een naam voorzien.’ 

Het gaat om een zogeheten cuvée, een combinatie van meerdere druivensoorten, waaronder de Cabarnet Franc, Monarch en Pinotine.

Wijnrestaurant Mes Amis werkt samen met twaalf Limburgse wijnproducenten en kreeg onlangs de prijs voor de meest gastvrije onderneming van Maastricht.  ‘In onze keuken worden de gerechten aangepast aan de wijnen’, zegt Annaline Doelen. ‘En het lukt ons steeds beter om onze gasten enthousiast te krijgen voor Limburgse wijn’. 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.