Home > Geen categorie > Maastricht viert 200 jaar Koninkrijk met mode

Maastricht viert 200 jaar Koninkrijk met mode

Nederland is jarig! In Maastricht vieren we 200 jaar Koninkrijk op 30 augustus. Het feest zal in het teken staan van internationale oriëntatie. Mode is ook een thema met o.a. een  groot evenement op en rond het Onze Lieve Vrouwenplein. De avant-garde van afgestudeerde mode- en designstudenten uit de Euregio treft op de catwalk de mode van sjiek gekleed Maastricht. Een heuse Fashion Clash waarin oud nieuw, dik dun en jong oud elkaar ontmoeten.

Burgemeester Hoes heeft woensdag 19 maart deze samenwerking aangekondigd op TEFAF. Tijdens de thema-avond over mode van het Centrum Management Maastricht op 14 april heeft wethouder Aarts de plannen verder toegelicht. De organisatie van dit onderdeel is in handen van Fashion Clash en Centrum Management Maastricht. Ondernemersvereniging  Stokstraatkwartier, De Bijenkorf, horeca ondernemers van het Onze Lieve Vrouwenplein en de Gemeente Maastricht ondersteunen het evenement. Sjieke Maastrichtenaren kunnen zich melden via de media, een oproep volgt binnenkort. De modeshow wordt verder omlijst met een verkiezing van de beste modefoto door amateurfotografen en hun clubs.

In de viering 200 jaar Koninkrijk draait het om een aantal thema’s zoals persoonlijke rechten en vrijheden. Het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk heeft Maastricht gekozen voor het thema internationale oriëntatie. Maastricht is de meest Europese stad midden in het hart van Europa. Tel daarbij op het grote aantal internationale studenten, de talrijke culturele invloeden vanuit onze buurlanden en de ambitie van Maastricht om een internationale stad van ontmoetingen te zijn. Er wordt nog hard gewerkt aan het programma. Naast Fashion Clash staat het Preuvenemint sowieso in het teken van 200 jaar Koninkrijk, wordt  een internationaal congres en een feestelijk avondprogramma georganiseerd en geeft de ook 200 jarige Koninklijke Landmacht een presentatie.

De viering van 200 jaar Koninkrijk in Maastricht wordt georganiseerd door het National Comité, de provincie Limburg en de Gemeente Maastricht. Deze laatste heeft een Maastrichts Comité van Aanbeveling in het leven geroepen. Verschillende leden van het Comité van Aanbeveling geven in aanloop naar 30 augustus lezingen waarin ze vanuit hun eigen perspectief 200 jaar Koninkrijk belichten. Verder staan concerten op het programma. Zo geeft de Mastreechter Staar zaterdag 31 mei een concert dat helemaal in het teken staat van 200 jaar Koninkrijk met een centrale rol voor Maria van der Hoeven, voorzitter van het Maastricht Comité van Aanbeveling. Ook wordt op initiatief van comitélid Camille Oostwegel een kleurwedstrijd voor alle basisschoolkinderen georganiseerd. Kunstenares en comitélid Keetje Mans ontwerpt hiervoor een speciale kleurplaat die begin mei wordt verspreid.

Meer informatie

www.maastrichtviert200jaarkoninkrijk.nl

www.200jaarkoninkrijk.nl

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.