Home > Geen categorie > Maastricht richt zich op Mode

Maastricht richt zich op Mode

Maastricht wil zich de komende jaren meer gaan profileren als modestad. Centrummanagement en de gemeente werken aan een actieplan. Maastricht Modestad komt in elk geval het komend jaar centraal te staan in de diverse advertentiecampagnes over Maastricht. Daarnaast wordt er gekeken naar evenementen en initiatieven om het nieuwe speerpunt meer inhoud te geven.

Centrummanager Paul ten Haaf: „FashionClash is daar op grote schaal een goed voorbeeld van, maar we denken vooral aan kleinere initiatieven. Zo kennen we in Maastricht heel wat maakindustrie op modegebied, maar het gros is totaal onbekend. Dat moet anders.”

Ook jonge talenten moeten kansen krijgen in Maastricht Modestad. Zo wordt er gewerkt aan een samenwerking met de mode-opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten (ABK). Ten Haaf: „Ook hier geldt: veel potentieel, maar nog te weinig aandacht.” De centrummanager wijst op een recent onderzoek waaruit bleek dat 59 procent van het winkelaanbod in het centrum mode en luxe-artikelen betreft. „In winkelvloeroppervlak ligt dat percentage zelfs nog hoger. Dat moeten we veel meer uitventen. We hoeven geen Parijs of Milaan te worden, maar we mogen wel iets trotser zijn op wat we hebben.”

Na de verkiezingen wordt een concreet voorstel voorgelegd aan de gemeenteraad, die geld beschikbaar zal moeten stellen voor de ambitie.

Ten Haaf denkt daarbij aan het potje dat overgebleven is uit Maastricht Culturele Hoofdstad 2018. „Er is een investeringsfonds voor projecten die bijdragen aan de sociaal- culturele en economische ontwikkeling van de stad. Daar past onze mode-ambitie volgens mij uitstekend bij.”

Maastricht Modestad is in elk geval het thema van de jaarlijkse bijeenkomst van Centrummanagement Maastricht. Die is dit jaar op maandag 14 april in het gebouw ‘t Lab van het provinciehuis aan de Limburglaan. Verschillende sprekers zullen daar vanaf 19.30 uur hun visie geven op de nieuwe ambitie van Maastricht.

Bron: Limburger.nl

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.