Home > Geen categorie > Luxe op grote hoogte in Ötztal Tirol

Luxe op grote hoogte in Ötztal Tirol

Met een sneeuwgarantie van november tot mei is het Oostenrijkse Ötztal, niet ver van de Italiaanse grens, een droombestemming voor wintersporters. Je vindt in dit deel van Tirol meer dan 250 bergen hoger dan 3000 meter. Van drie ervan is de top bereikbaar met een skilift. De meer dan 350 kilometer lange pistes voeren langs de prachtigste routes.

Pauzeren
Uitrusten doe je op ongekende hoogte. Op de top van de Wurmkogl in Hochgürgl ligt TOP Mountain star, een luxe bar in een grotendeels uit glas opgetrokken paviljoen, van waaruit je bij mooi weer op alle plek-ken tot aan de horizon kunt kijken. In veel gevallen wil dat zeggen: tot ver over de Italiaanse grens. Wanneer in de winter en het voorjaar de zon schijnt, laten de ijskristallen het architectonische meesterwerkje op 3060 meter hoogte schitteren als een briljant geslepen diamant. Halverwege de laatste afdaling richting Obergürgl, een van de andere dorpjes in de Ötztal-vallei en met 1930 meter het hoogstgelegen kerkdorp van Oostenrijk, maakt het slalommen plaats voor swingen.

Ontspannen
Wanneer de avond valt en iedere piste in de omgeving meermaals is beklommen, voelt het thuiskomen in TOP Hotel Hochgürgl als een warm bad. Voor veel hotelgasten is dat letterlijk het geval, want op de tweede verdieping ligt een ruime spa met een verwarmd buitenbad vanwaar je een uniek uitzicht op de bergen geniet. Verder zijn er een uitgebreide rustruimte, een groot zwembad en diverse sauna’s.

Culinair vertier
Voor de echte levensgenieter heeft dit skigebied de Perrier Jouët Genußgondel, een luxe gondel die je naar de hoogste bergtop brengt. Niet om te skiën in dit geval, maar om te genieten: er is champagne (van-daar de naam) en aan lekkernijen kom je niets tekort. Binnen de muren van TOP Hotel Hochgürgl zijn er tal van mogelijk-heden om voor, tijdens of na het skiën de reserves aan te vullen. Men kan er met keuze uit buffet of à la carte uitgebreid ontbijten, lokaal lunchen en divers dineren, à la carte, in menuvorm of – geheel naar Oosten-rijkse gebruiken – fonduen. De wijnkaart is ruim gevuld met bijzondere wijnen uit Oostenrijk en ver daarbuiten.

Luxe
Aan de gevel van Relais & Châteaux TOP Hotel Hochgürgl, dat het uiterlijk heeft van een typisch Oostenrijks vakantiehuis, pronken sinds het najaar van 2018 vijf sterren. Het typische Oostenrijkse gevoel is binnen zorgvuldig doorgetrokken: elk stukje hotel ademt Oostenrijk. Zelfs de medewerkers lopen er in authentieke klederdracht bij. Dit schouwspel mag in eerste op-zicht wat altmodisch lijken, maar niets is minder waar. Je verblijft hier in een omgeving van pure luxe. Alle slaapkamers van het hotel kennen een unieke indeling en sfeer. Pure verwennerij midden in de sneeuw.

 

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.