Home > Geen categorie > Linssen Yachts

Linssen Yachts

Afgelopen zomer werden op de Bodensee, bij Linssen-agent Blust in de haven van Romanshorn (Zwitserland), maar liefst acht Linssen-jachten tegelijk gedoopt.

De jachten varieerden van 8 tot 11,10 meter in lengte. Een uitstekende maat voor op de Zwitserse meren, waar in verband met de beperkte ligplaatsen zowel de lengte als de breedte van belang is.

“Het dopen van een motorjacht gebeurt niet zo vaak meer,” aldus Yvonne Linssen. “De overdracht van een schip aan de eigenaar op de werf in Maasbracht is wel altijd een feestelijke gebeurtenis, die inclusief technische uitleg, proefvaart, lunch en natuurlijk het glas champagne vaak een hele dag duurt. Het was echter een unicum dat er nu acht schepen tegelijk gedoopt werden. Het was een mooi gezicht om alle jachten feestelijk gepavoiseerd op een rijtje te zien liggen in de haven.”

De doopplechtigheid werd verricht door Neptunus, de god van de zee, die met de patrouilleboot van de SLRG Arbon (Seerettungsdienst) – een Linssen 372 SX Patrol uit 1990 – de haven werd binnengevaren. Onder belangstelling van de eigenaren en genodigde gasten kreeg ieder schip de nodige aandacht. Na afloop werd er gezamenlijk gedineerd bij Monika en Fredy Blust (van Blust Yachten & Service) in de showroom.

Een van de jachten, een Grand Sturdy 36.9 AC, is opgenomen in de chartervloot van Linssen Boating Holidays voor chartertochten op de Bodensee.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.