Home > Geen categorie > Limburgse stijl van leven in de Randstad

Limburgse stijl van leven in de Randstad

Het Limburgse lifestyleblad Chapeau Magazine gaat vanaf dit jaar de distributie buiten Limburg opvoeren met een extra distributie in de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Vandaar dat er een officiële presentatie werd gehouden op dinsdag 13 januari in de winkel van Schaap Citroen in Amsterdam. De Limburgse, in Amsterdam woonachtige acteur Huub Stapel nam hier het eerste exemplaar in ontvangst. 

In een uitgebreid interview in deze editie gaat Stapel vooral in op de band tussen de Randstad en Limburg en hoe hij de balans tussen beide heeft gevonden.

Chapeau is het eerste lifestyle magazine vanuit Limburg, begonnen in 1997 en in eigen regio nog altijd marktleider. Sinds vele jaren wordt Chapeau, behalve in Nederlands en Belgisch Limburg, ook verspreid via vele tijdschriftenwinkels in de rest van Nederland en via postabonnees. 

Redactioneel wordt er regelmatig aandacht besteed aan Limburgers die zich onderscheiden in de Randstad. En anderszins is er toenemende stroom van mensen uit de Randstad die voor een paar dagen naar Limburg komen om daar bijvoorbeeld te genieten van de levenskwaliteit in Maastricht en de prachtige natuur van het Heuvelland. Deze gasten zijn voor veel kwaliteitszaken in het zuiden zelfs van doorslaggevend belang in het runnen van hun zaak.

Chapeau wordt meer en meer een informatiebron via magazine, online en social media, voor mensen van buiten Limburg die deze regio bezoeken en op zoek zijn naar de beste adressen en evenementen. Zo blijkt uit cijfers van de Chapeau-website dat de meeste bezoekers hierop na Maastricht uit Amsterdam komen. Ook is er een ontwikkeling dat er een aantal kwaliteitszaken en merken vanuit Limburg inmiddels ook actief zijn in de grote steden in de Randstad. 

Deze wisselwerking willen we met de uitbreiding van onze distributie extra stimuleren als een soort ambassadeur voor de Limburgse levenskwaliteit.

De extra distributie zal vooral lopen via zaken in de Randstad met Limburgse ‘roots’ zoals Schaap+Citroen, Kiki Niesten, Winesupply (Vojacek Wijnen), Sauter Wijnen en een aantal top-horecazaken van Brand Bier en Gulpener.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.