Home > Geen categorie > Limburgse ontwerpen scoren hoog in Brussel

Limburgse ontwerpen scoren hoog in Brussel

Bruggen bouwen tussen Limburg en Brussel. Dat gebeurde gisteren tijdens de uitreiking van de 26ste Henry van de Velde Awards, de oudste en meest prestigieuze designawards in België. Ze bekronen aanstormende ontwerptalenten, maar ook gevestigde waarden en designbedrijven.  Gedeputeerde Igor Philtjens was een gelukkig man. Vanuit Bokrijk VAKLab en Flanders DC, twee platformen rond vakmanschap, ondernemers en bedrijven,  mocht hij  de Henry van de Velde Gold Crafts Award uitreiken aan Alexander Marinus (Genk) voor zijn inzending ‘Hey Jute’, of hoe je de natuurlijke kwaliteit van ruwe jute kunt gebruiken als een hoogwaardig sensitief product. Dat gebeurt door het  droge naaldvinten, een techniek waarbij de vezellengte van de jute zo licht als vilt gaat aanvoelen. ,,Ik heb een techniek ontwikkeld om van jute een hoogwaardig materiaal te maken dat je kunt gebruiken in kussens, als tapijtwerk, bij meubelstoffering. Daardoor krijg je een andere perceptie of waarneming van jute. Daarenboven is het hernieuwbaar materiaal dat goed is voor het milieu”, legt Marinus uit.

Ebema in Zutendaal ging met de publieksprijs naar huis. Barbara Standaert stuurde haar afstudeerproject in: de ‘Waterbench’, een waterbank die je als zitbank, plantenbak of regenwaterton kunt gebruiken.

Tot slot start VAKLab Bokrijk weer de eigen BKRK-wedstrijd. Dit keer staat ‘Glas’ in de kijker. De inschrijvingen lopen nog tot 17 mei. In dit verhaal fungeert onder meer Het Glazen Huis te Lommel als inhoudelijke partner.

Info: www.bkrkaward.be en www.henryvandevelde.be

Foto: Luc Daelemans – Ebema

 

 

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.