Home > Geen categorie > Limburgse artiesten maken lied

Limburgse artiesten maken lied

Op 1 november a.s. zal de release plaatsvinden van de single “Veur Dich”.

Een bijzondere samenwerking van Limburgse artiesten (uit verschillende genres) en Marlstone Music  voor het Kankeronderzoekfonds Limburg. Met een grote ambitie: een lied gezongen  in verschillende Limburgs dialecten laten binnenkomen in de nationale top 10 hitlijst. Maar vooral ook om aandacht te geven aan de noodzaak van wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

Zangeres en componist Dyanne Sleijpen is sinds 2012 ambassadeur voor het Kankeronderzoekfonds Limburg. Samen met tekstschrijver Erwin Lennarts schreef ze een lied in Limburgs dialect en vroeg diverse artiesten uit heel Limburg om mee te werken. Marlstone Music was bereid om het nummer op te nemen en uit te brengen. Het publiek kan de single kopen of downloaden en steunt daarmee direct het onderzoek naar kanker. Doneren kan ook door een SMS met de tekst “voor jou” te sturen naar 4333. 

Frenk en Julian Felix van Felix Media Producties maakten bij het lied een prachtige videoclip. Deze staat als bonus op de CD en is ook te zien via http://bit.ly/veurdich

De opbrengst van de single gaat naar kankeronderzoek in Maastricht UMC+

Helaas krijgt maar liefst 1 op de 3 mensen kanker. Medisch wetenschappelijk onderzoek is essentieel om de behandeling voor mensen met kanker te kunnen verbeteren. De opbrengst van de single “Veur dich” gaat naar vier onderzoeksprojecten van Maastricht UMC+ op het vlak van oncologie.

Op www.kankeronderzoekfondslimburg.nl kunt u meer details lezen over deze onderzoeken en het Kankeronderzoekfonds Limburg. 


                                     Poster Veur Dich A4

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.