Home > Geen categorie > Limburgs bedrijf investeert in terrein Ford Genk

Limburgs bedrijf investeert in terrein Ford Genk

De Limburgse logistieke groep Essers gaat investeren op de terreinen van Ford Genk. Dat heeft topman Gert Bervoets van Groep Essers aan de redactie bevestigd. “De vestiging op de terreinen van Ford Genk wordt onze derde strategische locatie in Limburg,” aldus Bervoets. In eerste instantie kunnen een vijftigtal mensen aan de slag.

De beslissing van Groep Essers om zijn activiteiten op de site van Ford Genk verder uit te bouwen, is goed nieuws voor de geteisterde regio waar eind dit jaar zo’n, 6.000 mensen hun baan verliezen, maar komt niet echt als een verrassing. De Limburgse transportreus is immers nu al eigenaar van de zogenoemde K-hal, van waaruit Syncreon nog tot eind van dit jaar onderdelen levert aan Ford Genk.

Als de productie op Ford Genk eind dit jaar definitief stopt, komen ook de gebouwen van Syncreon leeg te staan, maar Groep Essers wil ze gebruiken voor de uitbouw van nieuwe activiteiten. “Als het eenmaal zover is, zullen wij het gebouw op de Ford-site verder uitbouwen tot onze derde strategische locatie in Genk, samen met onze hoofdzetel en de vestiging in Winterslag,” legt topman Gert Bervoets uit.

Met de uitbouw van de logistieke activiteiten zijn op relatief korte termijn 50 nieuwe jobs gemoeid. Om het gebouw voor te bereiden op zijn logistieke taak zou ook een investering nodig zijn van een miljoen euro. Groep Essers is de eerste concrete investeerder op de terreinen van Ford Genk. Momenteel lopen ook onderhandelingen met de bekende ondernemer Guido Dumarey. Dumarey is via zijn bedrijf Punch Metals geïnteresseerd in en overname van de koetswerkperserij van Ford Genk. Die onderhandelingen verlopen momenteel op het hoogste niveau.

De driectie van Ford Genk maakte de plannen van Essers maandag ook bekend aan de vakbonden. Volgens hoofdafgevaardigde Mario Versavel van de liberale vakbond ACLVB is Groep Essers ook geïnteresseerd in een overname van ruim 15.000 vierkante meter industriegrond van Ford Genk.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.