Home > Geen categorie > Liège Airport laat van zich horen

Liège Airport laat van zich horen

Woensdag vond de persconferentie plaats van Liege Airport, speciaal voor de Vlaamse en Zuid-Nederlandse pers. Liege Airport is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Momenteel is Liege airport de grootste vrachtluchthaven van België en de 8ste grootste vrachtluchthaven van Europa. Afgelopen jaar werd meer dan 500 ton vracht getransporteerd, waarvan TNT de helft voor haar rekening neemt.

Ook op passagiersgebied doet de luchthaven het niet slecht. Momenteel passeren er jaarlijks 400.000 passagiers en dit richting 21 bestemmingen. Nieuw dit jaar zijn de bestemmingen Ajaccio, Bastia en Casablanca. De laatste bestemming wordt verzorgd door Jetairfly, die het grootste gedeelte van de passagiersvluchten vanuit Luik voor haar rekening neemt.

Als grote voordelen noemt Directeur Luc Partoune van Liege Airport;

  • –          Het parkeren is zeer goedkoop
  • –          Slechts 200 meter van auto tot in het vliegtuig
  • –          Groei is mogelijk door 2 goede, lange landingsbanen.
  • –          Groei is mogelijk door de mogelijkheid van nachtvluchten.
  • –          Groei is mogelijk door de mogelijkheid tot uitbreiding van de vrachtgebouwen.
  • –          De passagiersterminal kan 1.5 miljoen passagiers verwerken per jaar.

Liege Airport ziet zeker een samenwerking met Maastricht Aachen Airport zitten, maar wacht af op de Provincie Limburg. Een eerste kennismaking heeft reeds plaatsgevonden. De Provincie Limburg wilt eerst de officiële overname afwachten.

Bernard Piette, directeur Logistics in Wallonië en tevens Consul General Honoraire van Nederland in Luik legt uit dat Luik perfect centraal gelegen is in het logistieke hart van Europa. Liege Airport speelt hier een belangrijke rol bij. Maar ook het transport via de weg en het transport via water is van groot belang voor de regio Luik. Luik is momenteel de 3degrootste binnenhaven van Europa.

Fotograaf Frits Widdershoven

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.