Home > Geen categorie > La Bottega

La Bottega

LA BOTTEGA staat bekend als Het Schoen-Walhalla van Hasselt. De zaak – met een enorm aanbod exclusieve dames-, heren- en kinderschoenen – loopt goed. Tóch is er verandering op komst. “Na zeven jaar en de crisis wisten we dat het tijd was voor de volgende stap.” En doen ze niet alleen, maar met de hulp van jonge, talentvolle Limburgse ontwerpers…

In tijden van crisis durft bijna niemand meer risico te nemen. Investeren in jong talent is daarmee al hélemaal geen optie. Of toch wel?! Karin Valy, de zaakwaarneemster van La Bottega in Hasselt, besloot de sprong te wagen en nodigde twee gast-schoenontwerpers uit. Geen onbekende, oude en ervaren Italiaanse  schoenmaker, maar twee jongelingen: Genkenaar Stefan Meeuwissen en de Belgisch-Spaanse Samina Carremans. Risky? Wellicht. Ondoordacht? Helemaal niet!

Zo is over de locatie van La Bottega goed nagedacht. De voormalig jeneverstokerij stond al vele jaren leeg, totdat Karin Valy er echt helemaal zeker van was dat dit de beste plek was voor haar nieuwe concept en tevens een goede manier om Hasselt meer als Modestad neer te zetten.“De retro-look in dit beschermd historisch pand hebben we bewust gekozen, want het zorgt voor beleving, charme. Het maakt het uniek” vertelt ze enthousiast. “Net zoals iedereen in de mode-industrie hebben we een bijzonder zwaar jaar achter de rug met de crisis. De markt is zo verzadigd, dat we moesten gaan stilstaan bij wat écht nodig is.” La Bottega besloot hun vertrouwde schoenenparadijs nieuw leven in te blazen.

Echter, vernieuwing vraagt om investering. En vooral in een tijd van schaarste (met weinig geld), wil je er zeker van zijn dat je de goede keuze maakt. La Bottega gelooft in het Limburgse designtalent, en besloot het een kans te geven. Met name Meeuwissen en Carremans zouden toekomst-proof’ zijn en zo presenteerden zij, op donderdag 20 december hun speciale Bottega-collectie, zonder enige typische-designer arrogantie; maar juist heel kwetsbaar en o-zo inspirerend… Maar de uitbreiding gaat verder dan alleen het aantrekken van nieuwe labels! Zo start La Bottega ook een eigen webshop, waarmee ze inspelen op het gegeven dat zo’n 20% van de mode-industrie in de komende jaren (ook) op het internet te vinden is.

Over de nieuwe ontwerpers:

Comfortabele Hakken

Samina van het schoenenlabel Flamenco vond het gat in de markt door middel van Flamenco dansen. “Ik dans al 20 jaar Flamenco. Op een begeven moment realiseerde ik me dat na zo’n tien uur intensief bewegen op deze schoenen, ze nog steeds geen pijn doen.” En dát – geen pijn – is in de hakkenschoenenwereld een unikum. Er was alleen 1 probleem: het typische model is altijd saai zwart. Daarom besloot Samina naar een Sevillaanse flamencoschoenenmaakster te gaan om vervolgens samen nieuwe, kleurrijkere, en vrouwelijkere modellen te ontwerpen gebaseerd op de Flamencoschoen. “Ze zijn betaalbaar, handgemaakt, mooi. Dat móet toch verkopen. Toch?”

 Ode aan de vrouw

Stefan Meeuwissen was al jaren geobsedeerd door schoenen, maar wachtte toch eerst even een paar jaar voordat hij zich echt durfde toe te geven aan deze liefde. En dat is misschien dan ook wel het sterke aan hem, dat na een carrière in de fiscale industrie hij er nu echt van overtuigd is dat dit zijn roeping is! “Ik had lang niet alles helder voor ogen. Ik wist gewoon wat ik wilde, en ging ervoor.” En dat leidde hem tot de creatie van “Out of the box en sexy ontworpen damesschoenen, mijn ode aan de vrouwelijkheid, de schoonheid.” Zijn nieuwste model? Een zwarte opengesneden damesschoen met een lage hak. Simpel, maar enorm elegant. 

Beide jonge ontwerpers zijn gelukkig met de aandacht voor hun creaties en zien Karin van La Bottega dan ook als ambassadrice van hun merk. “Een dikke pluim voor Karin, die ons een kans geeft.”

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.