Home > Geen categorie > Kwaliteit Limburgse wijn hoog door veel zon

Kwaliteit Limburgse wijn hoog door veel zon

De kwaliteit van de druiven die deze maand worden geoogst om Nederlandse wijn van te maken, is dit jaar heel goed. Dat zegt woordvoerder Dik Beker van het Wijngaardeniersgilde.

Wijndruiven

In totaal worden in Nederland nu op circa 300 hectare wijndruiven verbouwd. Wijngaarden zijn vooral te vinden in Limburg en Gelderland.

De opbrengst van de wijngaarden is wel minder als gevolg van nachtvorst in het voorjaar. Gemiddeld is de opbrengst 30 procent lager, zegt Beker. Vooral de wijngaarden in het midden en oosten van het land hebben te lijden gehad onder de nachtvorst.

Dit jaar telde volgens Beker extreem veel zonuren. Al vanaf januari zit het aantal zonuren vrijwel elke maand ruim boven het langjarig gemiddelde. Als het weer ook de komende weken goed blijft, kunnen de druiven langer blijven hangen, wat voor nog meer smaak zorgt.

De oogst begint over 1 tot 2 weken met de vroege druivensoort solaris. De laatste soorten worden naar verwachting eind oktober van de wijnstokken gehaald.

Het merendeel van de 170 commerciële wijngaarden in Nederland is bij het Wijngaardeniersgilde aangesloten.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.