Home > Geen categorie > Kunstplein

Kunstplein

De Kunstmarkt op het Onze Lieve Vrouwenplein is al sinds 28 jaar een feit. In de loop der jaren heeft de Manifestatie ook een goede naam opgebouwd. Kunstenaars exposeren er graag en bezoekers wandelen over de markt om te kijken, te genieten en te kopen. Veel bezoekers komen zelfs vanuit het noorden en westen en koppelen er een weekend Maastricht aan vast!

 

De prachtige ambiance van het OL Vrouweplein en haar omgeving spelen daarin zeker een rol. Een weekend per jaar wordt het oude Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht omgedoopt tot Kunstplein. Het sfeervolle plein leent zich uitstekend als decor voor de presentatie van beeldende kunst. Het plein kent een levendige en bewogen geschiedenis en was al in de Romeinse tijd bewoond. Met deze nieuwe naam wordt de prachtige ambiance van de Onze Lieve Vrouw “Sterre der Zee” Basiliek Maastricht en het erbij horende Plein eer aangedaan.

De nieuwe naam wordt in het logo gebruikt. Het logo toont waar de Commissie aan werkt: ze is een weg van verandering ingeslagen, waarmee de Kunstmarkt, nu dus KunstPlein OLV, nog meer vaste voet aan de grond in Maastricht gaat krijgen. Er wordt gewerkt vanuit een duidelijke versie, waarin de KUNST centraal staat en ingezet wordt op sfeer en kwaliteit. Kunstplein OLV wordt dus nieuw elan ingeblazen terwijl wordt voortgebouwd op al het waardevolle waar al die jaren aan is gewerkt.

De nieuwe naam wordt in het logo gebruikt. Het logo toont waar de commissie aan werkt: ze is een weg van verandering ingeslagen, waarmee de Kunstmarkt, nu dus KunstPlein OLV, nog meer vaste voet aan de grond in Maastricht gaat krijgen. Er wordt gewerkt vanuit een duidelijke versie, waarin de KUNST centraal staat en ingezet wordt op sfeer en kwaliteit. KunstPlein OLV wordt dus nieuw elan ingeblazen terwijl wordt voortgebouwd op al het waardevolle waar al die jaren aan is gewerkt.

KunstPlein OLV vindt plaats op za 30 en zo 31 augustus tussen 12:00 en 18:00 uur. De toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie op www.kunstpleinolv.nl

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.