Home > Geen categorie > Kunstenfestival Watou

Kunstenfestival Watou

Nog tot het einde van de maand kun je dagelijks naar het kunstenfestival in het pittoresk West-Vlaamse Watou.

Onder de noemer ‘Over klein geluk in tijden van overvloed’ tonen intendant Jan Moeyaert en curator poëzie Willy Tibergien op een verkennend parcours van elf locaties ‘verzamelde verhalen tussen taal en beeld’. Zoals de traditie het wil, werd het een inspirerende mix van aanstormend talent en grote namen, waaronder tal van Nederlanders: Marijke Vijfhuizen,  Erwin Olaf, Daniëlle van Ark,  Conny Kuilboer, Ben Kruisdijk, Frank Halmans en Ans Repkes. Paul Andringa.
Hierdoor kan het kunstenfestival dan ook op een breed Nederlands publiek rekenen. Dit jaar is de eregalerij gewijd aan Leonard Cohen. Er is geput uit 8 bundels, waarbij telkens 1 gedicht werd geselecteerd en vertaald. Cohen brengt binnenkort een nieuwe CD uit.

Naast de tentoonstellingzijn er ook performances, voorstellingen en lezingen. Zo was Chapeau Magazine te gast bij Griet Op de Beeck en Dirk De Wachter. Voor meer info: www.kunstenfestivalwatou.be

 

tekst en foto’s: Jempi Welkenhuyzen

 

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.