Home > Geen categorie > Kookworkshop voor Mantelzorgers

Kookworkshop voor Mantelzorgers

Burgemeester Van den Tillaar en Wethouder Piet Franssen hebben maandagavond kennisgemaakt met jonge mantelzorgers tijdens een kookclub in restaurant l’Atelier in Gulpen. De zogenaamde HotSpots is een initiatief van Steunpunt Mantelzorg in samenwerking met vier restaurants in de gemeenten Gulpen-Wittem en Vaals.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen of jongeren die (mee)zorgen voor een langdurig ziek of gehandicapt familielid. In Nederland draagt ongeveer 25% van alle thuiswonende kinderen of jongeren hun steentje bij aan deze mantelzorg. Voor deze jongeren is het belangrijk en erg leuk om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen. Een leuke en gemakkelijke manier om elkaar te leren kennen is in een keuken en gezellig aan tafel.

De kookworkshop in restaurant l’Atelier is alweer de vierde HotSpot. Eerder waren de jonge mantelzorgers te gast bij editie van HotSpot waren de jongeren, in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, te gast  bij l’Atelier, Viva Laterne, Kasteel Wittem en Lodge 7. Dankzij de steun van deze restaurants zijn aan deelname geen kosten verbonden.   

Ben jij een jonge mantelzorger en wil je graag deelnemen aan een HotSpot bij jou in de buurt? Meld je dan aan bij Steunpunt Mantelzorg via de hun site. www.voorjongemantelzorgers.nl

(fotograaf Al Rekko)

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu