Home > Geen categorie > Koninklijke onderscheiding voor John Halmans

Koninklijke onderscheiding voor John Halmans

Op 19 december  heeft John Halmans, directeur Gulpener Bierbrouwerij, na 45 jaar afscheid genomen. Tijdens zijn afscheid werd hij Koninklijk onderscheiden. John Halmans kan terugzien op een zeer afwisselende loopbaan. Hij trad op 16-jarige leeftijd in dienst bij het familiebedrijf in een administratieve functie. Na diverse andere functies vervuld te hebben, werd hij in 2002 benoemd tot adjunct-directeur en in 2003 directeur. Sindsdien heeft hij de brouwerij op zijn eigen bevlogen wijze geleid en Gulpener een prominente duurzame plek in het Nederlandse bierlandschap gegeven.

Aan het eind van het symposium overhandigde Gouverneur Theo Bovens de versierselen die horen bij een Koninklijke onderscheiding aan John Halmans. De heer Halmans werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn persoonlijke bijzondere verdiensten als directeur en in nevenfuncties in het verlengde hiervan. Vanaf 1999 heeft de heer Halmans zich sterk gemaakt voor het ontwikkelen van een totaal geïntegreerd en consistent doorgevoerd Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-beleid (MVO) in de brouwerij. Gulpener behoort tot één van de eerste MKB-bedrijven in Nederland die bewust gekozen hebben voor duurzaamheid en dat concept ook weten te vertalen in een succesvolle business case.

Ter gelegenheid van het afscheid van John Halmans en het aantreden van Jan-Paul Rutten als nieuwe directeur van de Gulpener Bierbrouwerij werd er een mini symposium georganiseerd in de historische bibliotheek van het Gerardus Klooster in Wittem. Tijdens dit symposium spraken Paul Dirken (voorzitter Raad van Commissarissen Gulpener Bierbrouwerij) en Hans Steenbergen (Hoofdredacteur Food Inspiration Magazine en trendwatcher food). Deze laatste inspireerde de gasten over de toekomstvisie op de duurzame voedingsindustrie. Hierna gaf Theo Bovens, Gouverneur van de provincie Limburg zijn visie over de kracht van het familiebedrijf in Limburg.

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu