Home > Geen categorie > Koninklijk bezoek bij CHIO Aken

Koninklijk bezoek bij CHIO Aken

Auteur: Jo Cortenraedt

Dat het CHIO in Aken het belangrijkste paarden springtoernooi ter wereld is, lees je niet alleen af aan het grote aantal topruiters en hun paarden, maar ook aan de tienduizenden bezoekers die dagelijks naar het speciale paardenstadion trekken. De meesten goed gekleed met de dames veelal met hoed. Dan wordt er genoten van een glaasje champagne of anderszins.

Chapeau was erbij op de Media Night, waar veel internationale VIP’s op af komen. Eregasten waren dit keer het Zweedse koningspaar, omdat Zweden dit jaar het speciale thema is op CHIO. Koning Carl Gustaf en koningin Silvia trotseerden het minder fraaie weer en lieten zich in het VIP-paviljoen verwennen om daarna in open koets het stadion binnen te rijden.

Tot de VIP’s behoorde ook de Amerikaanse actrice Bo Derek, die beroemd werd door haar rol in de film ‘10’ waarin ze naakt te bewonderen viel. Dat is ook haar enige bekende rol gebleven. De inmiddels 59-jarige Derek woont nog steeds in Californië, maar was nu in Aken op uitnodiging van Dr. Hermann Bühlbecker, eigenaar van het Akense bedrijf Lambertz, bekend van de zogeheten ‘printen’, en een van de sponsoren van CHIO.

Opvallend is dat dit wereldevenement op Duitse bodem wordt geleid door een Nederlander die in België woont, namelijk Frank Kemperman, die in Lanaken woont, op het domein Zangersheide van de familie Melchior veel ervaring heeft opgedaan en nu al vele jaren in Aken aan de touwtjes trekt.

Hij zit ook in de organisatie van Jumping Indoor Maastricht.

Foto’s:  Frits Widdershoven

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.