Home > Geen categorie > Knappe kop met charmes en chocolade

Knappe kop met charmes en chocolade

Auteur: Gina Sophia

Op 24-jarige leeftijd studeerde Samefko Ludidi af als voedingswetenschapper aan de Universiteit van Maastricht. Negen jaar later is hij uitgegroeid tot een landelijk bekende gezondheidsgoeroe die onder andere bekend staat om zijn knappe kop en charmes. Afgelopen jaar werd hij door Women’s Health uitgeroepen tot best fit influencer in de categorie Clever Cookies. Momenteel werkt hij vol passie aan zijn meest recente concept: de Moser Gym.

Al van jongs af aan heeft Ludidi een passie voor gezondheid. ,,Van de ene kant is het er met de paplepel ingegoten en van de andere kant zit het in de aard van het beestje”, zegt hij. Zo is hij al vroeg gefascineerd door de sportactiviteiten van zijn vader en maakt hij als kleine ‘karate kid’ al aanvullende trainingsschema’s om nog sterker, beter en fitter te worden. Op de middelbare school komt hij in aanraking met het vak biologie en trekt wederom het menselijk lichaam zijn aandacht. Al snel komt hij terecht in de wetenschappelijke wereld van beweging en voeding.

Toch blijkt de wetenschap voor Ludidi niet toereikend genoeg om zijn passie te kunnen volgen. Hij begint een eigen praktijk om mensen te adviseren op het gebied van gezondheid, voeding en leefstijl. ,,Dat was aan de vooravond van de gezondheidshype waar we nu in zitten.”

Langzaam gaan steeds meer mensen hun kennis en visie over gezondheid delen, waardoor Ludidi zich geroepen voelt om als wetenschapper zijn woord te laten horen. Hij begint met het schrijven van blogs en columns om zijn boodschap over gezond eten en leven over te brengen en de medemens een stukje op weg te helpen naar een vitaler leven. Zijn rol als influencer wordt al snel opgepikt door de media, waaronder Women’s Health, die hem uitroept tot Best Fit Influencer.

Vanuit zijn wetenschappelijke kennis en passie voor voeding ontwikkelt dr. Ludidi zijn eigen merk met producten zoals de Phytojuice en RawChocolate. Phytojuice is een FODMAP-arm sap, boordevol fytonutriënten dat helpt gemakkelijk de dagelijkse dosis groente en fruit aan te vullen en de darm te ontlasten. Het FODMAP-beperkte dieet wordt vaak gebruikt bij het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) waar dr. Ludidi op promoveerde. Het is een methode om erachter te komen welke stoffen mogelijk klachten veroorzaken. Met zijn RAW01 chocolade combineert dr. Ludidi de gezondheidsvoordelen van puur+ maar met de smaak van melk; gezond én lekker.

Tot slot initieert dr. Ludidi een derde concept: de Moser Gym. Moser Gym is een kleinschalige beweegplek waar bewegen in het teken staat van persoonlijke ontwikkeling; niet zozeer het behalen van louter esthetische idealen. ,,Ik geloof niet in het bewegen voor het behalen van esthetische idealen vanwege de reden dat je dan nooit tevreden bent”, zegt Ludidi. Moser Gym is een plek voor wie de normale sportschool niet voldoet. ,,Ik zag in die normale sportscholen dat heel veel mensen vaak op zichzelf trainen, alleen, met de koptelefoon op, voor de spiegel op zichzelf gefocust, geen sociale interactie. En op moment dat je iets doet wat afwijkt van wat de norm is – dus in de machines zitten bijvoorbeeld – dan word je raar aangekeken”, aldus Ludidi. Zo’n 8 jaar geleden deed hij zelf nog aan fitness. ,,Ik merkte dat ik daar niet echt meer voldoening uit haalde en ging aan de slag met andere beweegvormen.”

In 2013 zag Ludidi voor het eerst het werk van de Israëlische movement professional Ido Portal. Met zijn Movement Culture wil Portal laten zien dat je je niet hoeft te binden aan één sport. De kunst van bewegen zit ’m juist in de afwisseling. Portal gaat uit van beweging als basis voor een goede gezondheid. ,,Zelf geloof ik meer in voeding als basis en beweging als sterke steunpilaar, maar Ido inspireerde me desalniettemin.” Freedom of movement is dan ook een van de pijlers van Ludidi’s Moser Gym, waar geen gebruikelijke fitnessapparatuur te vinden is. ,,In Moser Gym komen alle beweegdisciplines samen en ik vertel je: wanneer crossfit samen komt met ballet, yoga met bootcamp en breakdance met boksen dan brengt dat iets moois!”

Een andere belangrijke pijler bij de Moser Gym is de Community waarbij samen met elkaar en van elkaar leren bewegen centraal staat. Mensen maken vrienden in de Moser Gym en drinken een kop koffie met elkaar. De leden komen namelijk niet alleen naar de gym om te sporten maar ook om elkaar te ontmoeten. Dat zorgt voor de nodige onderlinge motivatie. Zo staat een aantal Mosers, de zogenaamde ‘early birds’, regelmatig ’s ochtends al tussen 05.00 en 07.00 uur fris en fruitig in de Gym om de dag te beginnen met een dosis movement en energie.

Dr. Ludidi stelt twee exclusieve Moser Gym plekken beschikbaar. Wil je jouw plekje in deze #MoserMovement bemachtigen? Mail The doc. via info@drludidi.com!

Fotografie: Nandisa Ludidi

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu