Home > Geen categorie > Kerstmarkten in de regio

Kerstmarkten in de regio

In Limburg en de grensregio zijn er vele kerstmarkten en evenementen, en daar zijn er de laatste jaren nog de nodige bij gekomen. Hier een greep uit de mogelijkheden.

Valkenburg tot 7 januari
Er zijn maar weinig steden in Europa die zo ondergedompeld zijn in de kerstsfeer als Valkenburg. En daarom trekt het Geulstadje in deze periode dagelijks duizenden bezoekers. Er is niet één kerstmarkt, maar verschillende, en de originele mergelgrotten spelen daarin de hoofdrol: de kerstmarkt in de Gemeentegrot, de kerstmarkt in de Fluweelengrot en het kerstevenement in het Mergelrijk.

Christmas Dreams Roermond tot 7 januari
In Roermond wordt op het Munsterplein de laatste jaren het evenement Christmas Dreams gehouden met tal van attracties in kerstsfeer. Kraampjes en horeca ontbreken niet.

Wèntjerdruim Sittard tot 7 januari
Het evenement Wèntjerdruim in Sittard voltrekt zich niet alleen op de Markt, maar door heel het centrum. Niet alleen de bekende kerstattracties, maar ook veel aandacht voor kunst en cultuur.

Holy Moly tot 7 januari
Heerlen gaat met een nieuw evenement helemaal op de hippe toer. Geen klassieke kerstmarkt, maar het evenement Holy Moly. Een winterfestival met zeecontainers en foodtrucks in plaats van een schaatsbaan en een skihut. Zo is er vanaf 15 december een 18-daagse programmering met sport, spel en vooral ‘vette muziek’, van pop, hip-hop en R&B tot gospels en sing-a-longs. Het openingsconcert wordt gegeven door Chef’s Special en op 31 december zorgen top-dj’s als Charly Lownoise & Mental Theo, Lucas & Steve, Tony Junior, La Fuente en Puinhoop Kollektiv op de Bongerd voor de muziek.

Winterland in Hasselt
Winterland in Hasselt is al jaren een succes. Met een kerstmarkt, een circus, het Huis van de Kerstman, een overdekte schaatsbaan, een grand café, een brasserie in de spiegeltent, en nog veel meer.

Wallonië
Zoals elders in deze editie te lezen valt, zijn de kerstevenementen in de stad Luik zeer omvangrijk, met de grootste kerstmarkt van België op de Place St. Lambert. Maar ook elders in Wallonië is er veel te doen, zoals de kerstmarkt in de Botrange in de Ardennen. In het overdekte Centre Nature worden tot 17 december verschillende ambachten getoond. In Kasteel Modave, ten zuiden van Huy, worden alle salons extra sfeervol aangekleed, met speciale kerstversiering, stemmige muziek en rijk gedekte tafels. Tot 7 januari.

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu