Home > Geen categorie > Kerkrade denkt over overkapping Parkstad Limburg Stadion

Kerkrade denkt over overkapping Parkstad Limburg Stadion

Stadion Roda

De gemeente Kerkrade onderzoekt of het Roda-Stadion kan worden overdekt om zo meer inkomsten uit evenementen te halen. Met een dak op het Parkstadion, is het aantrekkelijker om er concerten, beurzen en andere evenementen te houden. 

De gemeente heeft een architectenbureau daarover een rapport laten maken. De voorkeur van het architectenbureau gaat uit naar een tafelconstructie. In die variant wordt het veld van Roda via een lift omhoog getild. In de onderliggende bak, de ‘kelder’ is dan ruimte voor evenementen. Die constructie moet in totaal 15 miljoen euro kosten.

Naast de tafelconstructie zijn er nog drie andere varianten bedacht voor de overkapping. Bij deze varianten kan het dak niet open.

Directeur Raph Stijns van het PLS bevestigt dat de gemeente als grootaandeelhouder van het stadion op zoek is naar nieuwe inkomstenbronnen. „Vandaar die onderzoeksopdracht. Revalue heeft flink out-of-the-box gedacht. Technisch gezien is de tafelconstructie mogelijk. Maar ik zie het nog niet zo een-twee-drie gebeuren.”

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!