Home > Geen categorie > Jubileumexpo Les deux Garçons te bezoeken op afspraak

Jubileumexpo Les deux Garçons te bezoeken op afspraak

Auteur: Maarten van Laarhoven

Les deux Garçons uit Landgraaf hadden zich verheugd op een geweldige overzichtstentoonstelling in het kader van hun twintigjarig bestaan als kunstenaarsduo. Maar helaas gooide het coronavirus ook voor hen roet in het eten. Na een drukbezochte opening op 7 maart en royale aandacht van de pers, moest de expositie ‘Les Icônes – 20 jaar Les deux Garçons’ in Kunsthandel Galerie Rob van Rijn in de Bredestraat in Maastricht al na een week de deuren sluiten.

Om de echte liefhebbers van het werk van Roel Moonen en Michel Vanderheijden (vooral bekend onder hun artiestennaam Les deux Garçons) niet teleur te stellen, laat de galerie tijdens de ‘intelligente lockdown’ die gaande is een beperkt aantal mensen toe. ‘Mensen van wie wij weten dat zij geïnteresseerd zijn in het werk van Les deux Garçons’,  aldus de galerie in de jongste nieuwsbrief.

Bezoek is uitsluitend mogelijk op afspraak. Per afspraak worden maximaal drie bezoekers toegelaten. ,,Wij garanderen dat u (behalve de persoon die op dat moment de galerie bemant) de enige gast bent in de galerie. U komt dus niet in contact met anderen”, aldus Rob van Rijn en Manon Berns.

‘Les Icônes – 20 jaar Les deux Garçons’, is verdeeld over twee verdiepingen. De expositie omvat iconen uit de afgelopen jaren en recent werk. Het gaat om bronzen beelden, assemblagewerken en sculpturen van taxidermie (opgezette dieren). Met name vanwege hun stijlvolle werken in deze laatste categorie genieten Les deux Garçons internationale bekendheid. Volgens de galerie zijn de werken ‘absurdistisch, ontroerend en humoristisch en zetten ze je aan tot nadenken’.

Tijdens de bezoeken is steeds een van de kunstenaars aanwezig om, indien gewenst, het werk toe te lichten. Bezichtiging is mogelijk op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag (behalve eerste Paasdag). De laatste dag van de expositie is zondag 26 april.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu