Home > Geen categorie > Jan Janssen schenkt winnende foto aan Huis voor de Kunsten

Jan Janssen schenkt winnende foto aan Huis voor de Kunsten

Dinsdag 8 april jl. mocht Pé Diederen, directeur van het Huis voor de Kunsten Limburg, een bijzondere foto in ontvangst nemen uit handen van fotograaf Jan Janssen. Het betreft een zwart-wit foto die Janssen in 2011 maakte tijdens zijn reis in het Himalaya gebied. Janssen fotografeerde een non in een klooster in Ladakh. Met deze foto won hij in 2013 goud bij de Bondsfotowedstrijd van de Fotobond Nederland, dé landelijke fotowedstrijd voor amateurfotografen.

De foto is een schenking aan het Huis voor de Kunsten Limburg. Janssen wilt de foto graag bij het Huis exposeren, omdat het daar aanschouwd kan worden door de vele kunst- en cultuurliefhebbers die het Huis dagelijks bezoeken. 

Jan Janssen komt regelmatig in het Himalaya gebied en heeft in het verleden al verschillende fotoreportages gemaakt. In zijn alom geprezen fotoboek The Himalaya, My Home staan maar liefst 115 foto’s over het leven van vooral Tibetaanse Boeddhisten die zich in het berglandschap staande proberen te houden. De foto’s zijn gemaakt tijdens 14 reizen in de landen Tibet, Noord-Nepal en Noord-India.

Een impressie van het boek is te zien op www.janjanssenfotografie.nl. Het fotoboek werd bij de uitreiking van de jaarlijkse ‘Best of Best Award’ in de Verenigde Staten verkozen als het beste fotoboek van 2013 (uit 175 inzendingen uit 52 landen). 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.