Home > Geen categorie > Interview Ricardo Offermanns

Interview Ricardo Offermanns

Ricardo Offermanns: ‘niet juridisch maar moreel veroordeeld’

De Meersensse oud-burgemeester Ricardo Offermanns vindt dat hij door de rechtbank van Rotterdam niet juridisch is veroordeeld voor corruptie, maar moreel. ‘Men heeft het begrip corruptie opgerekt’.  Dat zegt Offermanns in zijn eerste interview sinds hij anderhalf jaar geleden vervolgd werd wegens corruptie na een afgetapt telefoongesprek met de Roermondse politicus Jos van Rey. Het interview verschijnt komende week in Chapeau Magazine.

Offermanns geeft aan dat hij in hoger beroep gaat, omdat hij meent ten onrechte voor corruptie te zijn veroordeeld. ‘Het was aangeschoten hands, maar ik kreeg een penalty tegen. Ik heb niet het initiatief genomen tot dat telefoongesprek en ik heb ook niks verkeerds gezegd. De rechtbank is uitgegaan van een kwade opzet van Van Rey en heeft dat automatisch ook naar mij zo vertaald. Dat is suggestief, niet feitelijk.’ Volgens Offermanns wilde de rechtbank een statement maken door op te treden tegen corrupte politici. ‘Ik zat toevallig in de verkeerde film’.  Bovendien denkt Offermans dat de Rotterdamse rechtbank bevooroordeeld was richting het zuiden waar men het minder nauw met de regels zou nemen. ‘Maar ik heb mijn zakken niet gevuld, ik heb geen wederdienst geleverd, er heeft zich geen feit van corruptie voorgedaan. Ik was in Roermond benoemd en heb de functie niet aanvaard. En toch ben ik veroordeeld.’

Over Jos van Rey zegt Offermanns dat ze niet in hetzelfde politieke kamp zitten omdat hij tot de linkervleugel van de VVD zou behoren en Van Rey destijds tot de rechtervleugel. ‘Rationeel gezien zou Van Rey eens stapje terug moeten doen, maar dat kan Jos niet. Politiek is zijn leven.’

Het volledige interview met Offermanns, ook over zijn toekomstplannen,  is te lezen in de maart-editie van Chapeau Magazine, die donderdag in de winkel ligt en al vanaf maandag bij de abonnees wordt bezorgd. 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.