Home > Geen categorie > Inspiratie op? Update je website met deze 6 verfrissende content ideeën

Inspiratie op? Update je website met deze 6 verfrissende content ideeën

Als ondernemer weet je wellicht dat kwaliteitsvolle, relevante content de key is van een succesvolle bedrijfswebsite. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want soms raken die ideeën op. In dat geval kan je online op zoek gaan naar inspiratie, al kom je dan niet altijd op de meest baanbrekende terecht. Daarom nood aan verfrissende inspiratie? Dit artikel helpt je alvast weer op weg.

Uitgebreide tutorials

Gebruik je kennis om te tonen dat jij de expert bent in je vakgebied. Dit doe je door uitgebreide tutorials te maken over een bepaald onderwerp waar je bedrijf in uitblinkt. Je kan ervoor kiezen om dit enkel schriftelijk of visueel te doen, maar een combinatie van beide is wellicht het meest duidelijk. Consumenten kunnen op dan terecht op je website voor waardevolle content, wat het aantal bezoekers aanzienlijk kan verhogen.

 

Toekomstige trends

Brainstorm even over interessante toekomstige trends in je vakgebied. Zo laat je zien dat je op de hoogte bent van veranderingen in je sector, en help je je doelgroep om mee vooruit te denken. Houd bij het schrijven van de artikelen zeker rekening met SEO op je webshop. Zo weet je zeker dat je hoog komt te staan in zoekresultaten van consumenten.

 

Gastbloggers

Is je inspiratie echt volledig op? Dan hebben gastbloggers vaak een verfrissende kijk op je webcontent. Geef hen tijdens het schrijven de opdracht om rekening te houden met linkbuilding om op die manier beter gerankt te worden in de resultaten van online zoekmachines.

 

Dagboek van een project

Druk bezig met een boeiend project? Houd de vooruitgang dan eventueel bij op je website. Je doelgroep vindt het wellicht zeer interessant om te lezen hoe het er binnen jullie organisatie aan toe gaat. Hierbij heb je ook de mogelijkheid om te vertellen over uitdagingen, of net zaken die vlot verliepen.

 

Succesverhalen

Wees zeker niet bescheiden over je succesverhalen, want die zijn vaak maar al te interessant om te delen met het publiek. Wanneer je er visueel beeldmateriaal van hebt, twijfel dan niet om dit eraan toe te voegen. Maak daarnaast gebruik van infographics die eventuele cijfers overzichtelijk presenteren.

 

Mini e-books

Tot slot is het een leuk idee om de kennis binnen je bedrijf te bundelen tot een mini e-book. Wanneer consumenten dan op zoek zijn naar bepaalde info die jij ter beschikking hebt, vinden ze deze eenvoudig terug op één plaats.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.