Home > Geen categorie > Innovatiesubsidies voor Limburgse bedrijven

Innovatiesubsidies voor Limburgse bedrijven

Elf Limburgse hightech bedrijven krijgen een financiële bijdrage voor het uitwerken van innovaties. Dat maakte Gedeputeerde Twan Beurskens vandaag bekend in Reuver. Het gaat om bijdragen van maximaal € 70.000 per bedrijf.

De bijdragen worden verstrekt om de maakindustrie in Limburg te versterken. Het gaat veelal om bedrijven op het gebied van machinebouw, elektrische apparatuur, automotive, lucht- en ruimtevaart evenals materialen. Het is een topsector, die ook in Limburg sterk is. In onze provincie betreft het ruim 1500 bedrijven, veelal midden- en kleinbedrijven, met ruim 28.000 arbeidsplaatsen. 

De Provincie heeft  hiervoor in het kader van het programma LimburgMakers samen met Liof en Syntens een bedrag van € 10 miljoen gereserveerd. ,,Het MKB is van groot belang voor de Limburgse economie, “ zegt Gedeputeerde Twan Beurskens. ,,Met LimburgMakers kunnen we deze bedrijven nét dat extra zetje geven om hun bedrijfsprocessen verder te ontwikkelen en daarmee de onderneming versterken. De Provincie Limburg is bezig om de kenniseconomie in Limburg via onze campussen te versterken. Het is belangrijk dat het MKB daar op inhaakt.”

De nieuwe elf toekenningen komen in totaal op een subsidiebedrag van ruim 822.000 euro en inclusief de bijdragen van de deelnemende bedrijven wordt er voor meer dan 3,5 miljoen euro aan innovaties in gang gezet. Eind oktober vorig jaar werd aan de eerste vijf innovatieprojecten van Limburgse industriële mkb’ers een financiële bijdrage toegekend voor in totaal ruim 315.000 euro. Inclusief de bijdrage van de deelnemende bedrijven zelf werd hiermee voor een miljoen euro aan innovaties in gang gezet. 

Liof-directeur Jérôme Verhagen merkt ook dat de respons op het programma LimburgMakers bijzonder groot is. ,, Er is duidelijk enthousiasme van Limburgse industriële maakbedrijven om te innoveren!”

De elf bedrijven die de innovatiesubsidie ontvangen zijn Machinefabriek Dinnissen in Sevenum, Janssen Precision Engineering in Maastricht, het samenwerkingsprohect van GDO BV en Innovation Bakeries in Eygelshoven/Heerlen, B|A|S Research in Venlo, Robopaper in Meerssen, Hotraco Emware in Horst, VP-Systems in America, Applied Biomedical Systems in Maastricht, R.W.M. Rouleaux Holding in Venlo, Phenospex in Heerlen en Inflotek in Belfeld.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.