Home > Geen categorie > How to: perfecte paar trouwschoenen bij je droomjurk

How to: perfecte paar trouwschoenen bij je droomjurk

Het is een moeilijke periode om je bruiloft te plannen. De onwetendheid rondom de coronacrisis zorgt ervoor dat veel feestjes en partijen (en dus ook jouw droomfeest) de komende periode niet of in kleinere gezelschappen kunnen doorgaan. Gelukkig zijn er genoeg leuke zaken die je nog moet regelen voor je bruiloft. Trouwschoenen bijvoorbeeld. Met deze tips weet je zeker dat je een gepast exemplaar vindt!

Jij!
Of we het nu hebben over een trouwjurk, je feest, je aanstaande man of de schoenen die je draagt, het allerbelangrijkste is dat jij jij bent. Vandaag draait om jou, dus jij mag doen en laten wat je wil (oké, houd het wel rustig met de champagne, zonde als je je eigen feestje mist!)

Hak of plat
Dit is een typisch gevalletje van ‘zorg dat jij jij bent’. Draag je normaal geen hakken? Het is niet onmogelijk om het te leren, maar als je het niet wil, doe het dan niet. Een sandaaltje of gympen mogen tegenwoorden ook gewoon.
En denk eraan: niemand houdt van een bruid die waggelt als een eend. Soms is die platte schoen écht beter!

Outfit
Logisch, je schoen moet natuurlijk wel matchen bij je jurk. Het plaatje moet compleet zijn, bij sommige jurken betekent dat dat de schoen nét iets meer mag zijn, bij andere mag hij juist wat ingetogener. Simpelweg om de balans te behouden. Misschien wil je voor kleur gaan, super leuk om deze dan bijvoorbeeld te matchen met het thema van je bruiloft.

Locatie
De locatie van je trouwerij kan een grote invloed hebben op het type schone dat je kunt dragen. Op het strand trouwen is fantastisch, maar daar moet je niet met een hoge hak aankomen. In een bosrijke omgeving wil je voorzichtig zijn met de grip van je schoen en eventueel met hoe makkelijk hij daarna weer schoon te krijgen is.

Inlopen
Dit hoeven we je niet te vertellen, maar we doen het toch: inlopen is key. Alleen door genoeg te oefenen weet je zeker dat je het de hele avond op je muiltjes vol houdt. En dat wil je toch, dansen tot het einde van de dag?!

Passen
Tip: houd bij het passen van je schoenen rekening met de tijd van het jaar en de temperatuur buiten, en de tijd van de dag. Warm weer kan er voor zorgen dat je voeten opzetten. Ook als je al de hele dag hebt rondgewandeld zijn je voeten logischerwijs een beetje opgezet (en dat zullen ze aan het einde van jouw dag ook zijn!)

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.