Home > Geen categorie > How to: je tuin zomerklaar

How to: je tuin zomerklaar

Het wordt deze zomer een vakantie dicht bij huis, in eigen tuin zelfs misschien. En dan wil je natuurlijk wel dat alles er piekfijn bijligt, zodat je écht kunt genieten van je zomer, zelfs zonder het huis te verlaten. Met deze vijf tips weet je zeker dat je tuin er binnen no time prachtig bij ligt.

  1. Gras in de tuin? Dat maai je richting het voorjaar iets hoger dan je normaal gewend bent. Iets langer gras groeit namelijk minder snel dan gras dat helemaal gekortwiekt is. Werkt net als bij je haren eigenlijk
  2. Als je dan aan het maaien bent, zorg dan voor grasmaaier schone en scherpe messen. Dat is niet alleen beter voor het gras, maar voorkomt ook de kans dat jij zelf ziektes de bodem in helpt
  3. Onkruid wieden is goed voor de tuin en goed voor het hoofd, want zeg nu zelf: verstand om 0, zonnetje op je snoep en gaan met die banaan!
  4. It’s the time to shine, ook voor je bloemen en plantjes. Zorg dus dat ze voldoende ruimte hebben om te groeien
  5. Poetsen maar, dat terras. Het najaar heeft immers niet alleen invloed op groen, ook tegels lijden onder de wisselende temperaturen gedurende het jaar. Maak bij het schoonhouden van je bestrating het liefst gebruik van biologische schoonmaakmiddelen. Funfact: het goed schoonmaken van je bestrating telt als een goede workout!
  6. En het allerleukste gedeelte, een traktatie voor al dat harde geploeter, een nieuw jasje. Nieuwe bloempotten, sfeerlampjes, vrolijke kussentjes.

Houden zo
En als het er dan mooi bij ligt, wil je dat natuurlijk ook houden zo. Daarom,

  1. Laat stoelen, badjes, matjes, tenten etc. niet de hele zomer op dezelfde plek staan of liggen. Doe je dat wel dan krijg je verkleurde tegels, beschadigd gras en ga zo maar door en dat is dan weer vervelend voor het najaar, als de stoel, bad, mat of tent weg is en jij tegen een gapend gat moet aankijken
  2. En de plannen voor jouw tuin in de zomer van 2021? Die maak je idealiter al in het najaar van 2020.
hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.