Home > Geen categorie > Hoofdstad van de Smaak krijgt vervolg

Hoofdstad van de Smaak krijgt vervolg

Bijna 150 lokale ondernemers hebben in 2013 meegeholpen Noord-Limburg te profileren als Hoofdstad van de Smaak. Met tal van foto’s en tips over smakelijke producten, geplaatst op een speciale website. Dat krijgt een vervolg. Vanaf nu is de content te zien op www.liefdevoorlimburg.nl en wordt uitgebreid. Zo liften de ‘smaak-ondernemers’ mee op de totale marketing van deze regio.

Stichting Leisure Port is eigenaar van www.liefdevoorlimburg.nl, verreweg de best bezochte toeristische website in deze regio. Via het internet vestigde Leisure Port in 2013 de aandacht op Noord-Limburg bij zo’n 1.250.000 bezoekers uit Nederland en Duitsland.

Van deze aandacht gaan telers, restauranthouders, bierbrouwers, slagers, wijnboeren en anderen extra profiteren. Hun aanbod wordt opgenomen in de site; als deel van het grote geheel dat deze regio te bieden heeft. Van kinderattracties tot natuurparken. Toeristen kunnen makkelijk hun eigen culinaire tour samenstellen, langs de diverse bedrijven met bijzondere producten. Maar ook eigen en grensbewoners plannen gemakkelijk hun dagje uit door kennis te maken met de vele streekproducten.

Leisure Port roept al zijn leden op ‘smakelijke content’ te blijven aandragen voor www.liefdevoorlimburg.nl. Ilse Lenders, directeur van Leisure Port, legt uit: “Kijk, de Floriade en Hoofdstad van de Smaak hebben gezorgd voor extra onderscheid op het thema smaak. Daarbij is de Green Port Campus volop in ontwikkeling. Tel je het Duitse grensgebied mee dan zijn we de grootste Europese landbouwregio, met de meest diverse streekproducten. Dat zie je terug; laat mij een vergelijkbare site zien waar het aanbod rond het thema zo veelzijdig en hoogwaardig is. Voor deze rijkdom heeft de regio vorig jaar de nationale erkenning gekregen. We moeten met z’n allen doorpakken en de boodschap blijven uitdragen naar de toeristen, recreanten en eigen bewoners die naar deze regio komen.”

Voor de toeristisch-recreatieve sector vertegenwoordigt Leisure Port zo’n vierhonderd bedrijven en organisaties uit de regio, plus acht gemeenten.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.