Home > Geen categorie > High Fashion Kids Show

High Fashion Kids Show

In de hal van het Maastrichtse stadhuis vond zaterdagmiddag de eerste High Fashion Kids Show plaats. Een modeshow met volop kledingontwerpen voor kinderen gemaakt door kinderen. Dat niet alleen. De negen ontwerpers, allen meisjes, maken ook kleding voor volwassenen. Het initiatief van de Haagse Angele Chang trok een kleine honderd belangstellenden.

De bijzondere modeshow trok de aandacht van wethouder John Aarts. “We hebben al de FASHIONCLASH, hét internationale platform voor jonge talentvolle modeontwerpers. Vandaag zijn jullie aan de beurt. Jullie zijn nog jongere ontwerpers. Met ook veel talent. Wie weet zien we jullie over een aantal jaren terug bij de FASHIONCLASH.

De negen ontwerpers, die opvallend veel rood, wit, blauw en oranje, in hun ontwerpen hadden verwerkt kwamen onder meer uit Den Haag, Almelo, Apeldoorn en Gorinchem. Maastricht werd vertegenwoordigd door Lente van Luitgaarden. 

Project High Fashion Kids by Jow Junior
Jow Junior staat voor lokaal handgemaakte kleding van natuurlijke stoffen voor kinderen. Het project moet gezien worden kinderen de kans te geven hun ontwerpen om te zetten in daadwerkelijke productie. Angela Chang: “Dit project moet worden gezien als een totale beleving. Van ontwerp tot het maken, van het maken tot een show op een catwalk. En daarna komt er ook nog eens de verkoop bij kijken.”

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.