Home > Geen categorie > Het vrouwbeeld van Trump en corpsballen

Het vrouwbeeld van Trump en corpsballen

Auteur: Jo Cortenraedt

Wat is de overeenkomst tussen de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump en de corpsballen van de Nederlandse studentenverengingen: hun middeleeuwse vrouwbeeld.

Trump zegt op het uitgelekte geluidsbandje: ‘Grijp ze in hun poes’.  Het Groningse studentencorps Vindicat verwoordt het als volgt: ‘Moge de gore wijven met hun kut over een kanon worden getrokken’.

Ik zie geen verschil. Het is totaal respectloos naar vrouwen, en eigenlijk ook een machteloos, bijna impotent gedrag. Want mannen die zo over vrouwen praten, hebben geen idee over wat de wensen en gedachten zijn van vrouwen en hoe je als man met hen moet omgaat. Met als gevolg, en dat hebben ze niet in de gaten, dat ze doorgaans links worden gelaten door die vrouwen. Tenzij ze over een machtsmiddel beschikken. Zoals Trump over veel geld, dat blijkt op een aantal dames helaas toch een sterke magneetfunctie te hebben.

En zoals bij de studentenverenigingen, waar jonge knapen handig misbruik proberen te maken van een zekere machtspositie binnen het sociale studentenspel. En als dat niet lukt, dan nog een hoop alcohol er overheen, om het allemaal toch wat gemakkelijker te maken.

Met corpsballen en ontgroenen heb ik nooit wat gehad. Dat je bij de mariniers allerlei stevige oefeningen moet doen, kan ik begrijpen. Je wordt immers klaargestoomd voor zware gevechtstaken. Maar dat het als student goed voor je zou zijn om een paar uur onder een koude douche te moeten gaan staan of een nacht in een kelder vol uitwerpselen moet slapen, daar zie ik het nut niet van in. Dat brengt je later geen voordeel in je carrière. Dan praat ik nog niet over die ene knaap die een hersenoedeem overhield aan de mishandeling door leden van een Amsterdamse studentenvereniging.

Dat zowel de leiding van de universiteit als zelfs ook de ouders dan nog weigeren om aangifte bij de politie te doen, dat komt alleen in Nederland polderland voor. Wat een slap gedoe. Als iemand dat zou flikken met een van mijn kinderen, dan was de weg naar de politie de enige mogelijke. Enig overleg met studentenvereniging of universiteit zou me dan teveel zijn.  Criminaliteit moet je aanpakken, niet zweverig over praten.

Terug naar het vrouwbeeld van Trump en de corpsballen. Zij zijn niet de enigen die totaal hulpeloos zijn als het gaat om een normale omgang van met vrouwen. Ik heb heel wat mannen meegemaakt die, vooral als ze in groep op reis zijn, over vrouwen praten alsof ze het over koeien hebben. Kennelijk vinden ze dat een teken van mannelijkheid en lijkt hen dat stoer. Ze hebben niet in de gaten dat ze daarmee hun eigen kansen verknallen.

Nee, vrouwen hoeven geen watjes als het om mannen gaat. Zeker tussen, op of naast de lakens willen ze graag dat de man de natuur tot volle glorie laat komen, maar dan wel in aangename harmonie en met bewondering voor elkaar. Maar Trump en de corpsballen, die bewonderen de vrouwen helemaal niet, ze kijken er op neer. En daarmee verspelen ze een hoop plezier voor zichzelf, de dommeriken.

Ik heb nog een tip: van de week las ik een enquête onder vrouwen in een aantal landen. Die was gericht op de vraag of een man die thuis met smaak kookt, al dan niet sexy werd gevonden. Nou, de culinaire mannen haalden een 80 %-score.

Dus in plaats van te pochen over een kanon, kun je beter de pollepel hanteren.

Enfin, ik moet gauw naar de keuken, ik heb van alles op het vuur staan.

Ik wens iedereen een smakelijk weekeinde.

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.