Home > Geen categorie > Het Limburgse Konijn

Het Limburgse Konijn

Klassiekers vallen bij iedereen in de smaak. Wellicht zijn er daarom dan ook zoveel variaties op. Net zoals bij het Limburgse Konijn, oftewel, Knien in ’t Zoer. Wie maakt het beter? En waarom? Château Maestricht strooit met smaakmakers.

 Op zondagmiddag 3 november brengen de top-koks Danny Vanderhoven van het gelijknamige sterrenrestaurant, en Wout van Buggenum van Café Sjiek, hun interpretatie van het Limburgse Konijn aan het licht tijdens Château Maestricht. Stap voor stap, lepel voor lepel, leggen de chefs hun bereidingswijze uit. Maar smaken verschillen. Robin Berben, van Café Sjiek, die het geheel van deskundig commentaar voorziet, zegt over het Limburgse Konijn: Het moet voor mij alle vier de smaken zoet, zuur, zout en bitter hebben. Dus ook het zuur van de azijn moet te proeven zijn.” Danny Vanderhoven voegt daar dan weer aan toe: “Umami is voor mij belangrijk, dat vind ik in het zilte van de zee”. Hij maakt konijn met kreeft. “Maar ook de uien en de pruimen, basis-ingrediënt in de versie van Sjiek, zullen bij mij terugkomen”.

Nieuwsgierig? Kom dan op zondagmiddag 3 november kijken én proeven!

Lees hier alvast meer over het evenement Château Maestricht.

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!