Home > Geen categorie > Het 10e Gala van de Confrérie des Chevaliers du Vin Limbourgeois

Het 10e Gala van de Confrérie des Chevaliers du Vin Limbourgeois

Het 10 e Gala van de Confrérie des Chevaliers du Vin Limbourgeois vond plaats in het Kasteel van Wijnandsrade.

Tijdens een leuk, maar vooral lekker feest trad een nieuw en verjongd bestuur aan, onder leiding van Ruud Verstegen, geassisteerd o.a. door prof. Ghislain Houben. Wiel Winthagen van Domein La Belle Source werd geïntroniseerd als nieuwe Chevalier.

Beste Wijnboer van het Jaar is Mathieu Hulst van de Apostelhoeve in Maastricht. Hij won deze titel al zes keer eerder. Hulst won ook nog eens de prijs voor de beste witte wijn en wel de Pinot Gris. De beste rode wijn kwam van buurman en familiegenoot Math Bollen van Hoeve Nekum met een Pinot Noir. De beste mousserende wijn werd gemaakt door Stan Beurskens van St. Martinus, namelijk de Brut Prestige 2012. 61 Limburgse wijnen kregen het kwaliteitslabel ‘Sigille de Qualité’. Opvallend daarbij was dat de jury de Chardonnay van Schorpion uit Vliermaal niet weerhield. Deze Vlaamse mousserende kwaliteitswijn haalde nochtans als enige bij de Wijnkeuring in Brugge de gouden medaille als ‘Beste Belgische Wijn’ en werd ook in Brussel benoemd tot ‘Overall Winner’. Of het aan de zoete smaakpapillen van de Nederlands-Limburgse jury ligt? Wel weten we nu al dat Chateau Gilbert er meteen 240 flessen van heeft aangekocht. En dat is dan weer een opsteker voor Wilfried Schorpion! Buiten deze kanttekening was het Gala een blijde bijeenkomst van wijnboeren en liefhebbers. Hier en daar moet het nieuwe bestuur nog zijn draai vinden, maar we hebben er alle vertrouwen in dat dit goedkomt. Op naar de komende 10 jaar!

Foto’s: Jempi Welkenhuyzen

Confrerie Vin Limburg

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.