Home > Geen categorie > Hélène Terra Makelaardij

Hélène Terra Makelaardij

Auteur: Demy Janssen

Midden in het Limburgse Heuvelland, op steenworp afstand van Maastricht, in het mooie Margraten, ligt makelaarskantoor Hélène Terra. Hélène Opreij-Schnackers startte dit kantoor in 2002 en heeft zich sindsdien steeds verder gespecialiseerd in de woningmakelaardij. Op zondag 24 juni is Hélène Terra Makelaardij te vinden op de Chapeau Château Fair, waar ze haar bezoekers een inkijkje zal geven in haar werk als makelaar.

Hélène Terra Makelaardij
Hélène Terra is een klein en persoonlijk makelaarskantoor. Toen het in 2002 zijn deuren opende, richtte Hélène zich vooral op aankoopbemiddeling, woning- en bedrijfstaxaties. Economische veranderingen zorgden ervoor dat ze zich na verloop van tijd is gaan verdiepen in andere takken van de makelaardij.

Twee jaar geleden heeft Hélène zich gespecialiseerd in woningmakelaardij. Wat begon als enkel taxatie van woningen is uitgegroeid tot de verkoop, aankoop, taxatie en verhuur. In het begin deed Hélène dit in haar eentje, inmiddels werkt ze samen met een team met diverse specialismen.  

 

Lokaal specialisme
Over het algemeen is Hélène Terra Makelaardij actief in Zuid-Limburg: het gebied tussen Eijsden -Maastricht, Valkenburg, Nuth, Heerlen, Simpelveld, Bocholtz en Vaals; het Heuvelland dus en net ietsjes verder. Dit doet Hélène bewust, niet alleen omdat haar makelaarskantoor klein is, maar ook omdat makelaardij een lokaal specialisme is, zo vertelt ze. Zo verschillen koop en huurprijzen heel erg per streek en locatie, zelfs binnen haar werkgebied is er al een grote diversiteit in prijzen. Daarnaast vindt Hélène het van groot belang om op de hoogte te blijven van wat er speelt en van veranderingen in de lokale markt. De bouw van het ene gebouw kan gevolgen hebben voor de verkoop of verhuur van een ander. In haar huidige werkgebied kan ze dit soort zaken nauw in de gaten houden.

Persoonlijke touch
Hélène houdt van haar werk en vindt het belangrijk om haar klanten persoonlijk te helpen. ,,Het gaat er uiteindelijk om dat we onze klanten naar hun volle tevredenheid helpen; wij leveren dan ook zo veel mogelijk maatwerk”, aldus Hélène. ,,Iedere opdrachtgever is anders, elke huizenzoeker heeft zo zijn eigen wensen en iedere woning is anders. Die diversiteit maakt het vak van makelaar zo interessant.

Hélène Terra Makelaardij is op zondag 24 juni aanwezig op de Chapeau Château Fair. Deze vind van 14:00 tot 19:00 plaats bij Château St. Gerlach.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu