Home > Geen categorie > Heiligdomsvaart Susteren

Heiligdomsvaart Susteren

Vanaf 29 augustus t/m 14 september staat Susteren geheel in het teken van de heiligdomsvaart. Dit religieus-culturele evenement rond de grote Reliekenstoet wordt eens in de zeven jaar gehouden. Aan de processie doen meer dan 1000 mensen mee. De organisatie rekent op zo’n 20.000 bezoekers. Naast de historische optocht zijn er een grote openluchtmis en tien toneelvoorstellingen, ook in de buitenlucht.

Al 500 jaar wordt de heiligdomsvaart in Susteren gevierd. Belangrijk onderdeel van de Susterense Heiligdomsvaart is het openluchtspel, dat tien keer naast de imposante Amelberga-basiliek wordt uitgevoerd. Meer dan honderd inwoners uit Susteren nemen aan het spel deel. Het was priester-dichter Jacques Schreurs die in de jaren dertig van de vorig eeuw het spel ‘Weerlicht der Eeuwen’ schreef. Sinds 1937 wordt het spel in Susteren opgevoerd en trekt bijna 10.000 bezoekers.

Jacques Schreurs verzamelde de kleurrijke scherven van de rijke historie van Susteren en voegde ze samen tot een mooi geheel. Het feit dat bijna 75 jaar na de eerste uitvoering het spel nog steeds wordt uitgevoerd geeft de bijzondere culturele betekenis weer. Generatie op generatie zijn bij het spel betrokken en nog steeds is de belangstelling voor het spel enorm.

Voor meer informatie en tickets, klik hier.

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.