Home > Geen categorie > Heerlen groenste stad van Nederland

Heerlen groenste stad van Nederland

Uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen is gebleken dat Heerlen de groenste stad van Nederland is. De onderzoekers hebben gekeken naar het aantal vierkante meters openbaar groen binnen de bebouwde kom, gedeeld door het aantal woningen. 

Heerlen Groenste Stad

Na Heerlen komen op de tweede en derde plaats Emmen en Lelystad.

De cijfers zijn vergeleken met gegevens uit 2002, 2003 en 2009. De hoeveelheid natuur is in de grote Nederlandse gemeenten de afgelopen jaren nauwelijks toegenomen. Er zijn wel grote verschillen tussen de gemeenten onderling. 

Voor veel gemeenten is ‘vergroening’ wel een speerpuntvan beleid. Uit eerder onderzoek in Wageningen is gebleken dat groen in de stad belangrijk is. Het zorgt voor leefbaarheid en veerkracht en speelt een belangrijke rol bij het afvoeren van water van extreme regenbuien.

Andere Limburgse gemeenten in de ‘Groentop-31’ zijn: Op nummer 20 Venlo, op nummer 26 Maastricht en Sittard-Geleen op nummer 28.

 

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.