Home > Geen categorie > Health Foundation Limburg

Health Foundation Limburg

Ellen van de Ven: directeur met een missie

Chapeau Umcplus E Vd Ven 0028

Hoewel niemand er aan twijfeld dat GEZONDHEID ons kostbaarste bezit is, spreken ziekten tot onze verbeelding. Zeker in deze tijd waarin we graag zelf regisseur zijn van ons leven en we liefst zoveel mogelijk onze eigen boontjes doppen, gelden ziekten als spelbreker van een onafhankelijk leven. Gezondheid als de norm. Ziekten tonen ons de KWETSBAARHEID van ons bestaan. We gaan er echter al te vaak aan voorbij. Toch kunnen we er – met een steeds ouder wordende bevolking – onze ogen niet voor sluiten. Ziekten horen bij het leven, zo tonen ook de cijfers aan. Maar liefst een op de drie Nederlanders krijgt gedurende zijn levensloop zelf te maken met kanker. 

Onderzoek naar de behandeling en preventie van ziekten is dan ook van het grootste scociaal-maatschappelijk belang. “De Health Foundation Limburg werkt zowel aan het vergtoen van de zichtbaarheid van medisch onderzoek als aan het genereren van middelen om dit onderzoek te ondersteuenen.” zegt directeur Ellen van de Ven van de Health Foundation Limburg. “We richten ons op hart- en vaatziekten, geestelijke gezondheid, kanker en chronische ziekten. Dat zijn ook de speerpunten van het Maastricht UMC+. Echter niet de ziekte, maar juist de gezondheid -ons meest kostbare bezit- vormt ons uitgangspunt.”  

 Health Foundation Limburg

 

 

Wilt u Chapeau Magazine iedere twee maanden thuis ontvangen en meer van dit soort artikelen lezen, word abonnee! 

De losse verkooppunten vindt u hier

U kunt Chapeau Magazine ook lezen op de Ipad.

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu