Home > Geen categorie > Harry Heuts: Eindelijk het kantoor opruimen

Harry Heuts: Eindelijk het kantoor opruimen

Normaal breng ik een kwart van mijn werktijd door achter mijn bureau en ben ik met zaken in de weer zoals het editen van foto’s, archiveren, contact houden met klanten, journalistieke publicaties bekijken en fotografische onderwerpen zoeken. De rest van de tijd ben ik op pad buitenhuis. Overdag maar ook vaak in de avonduren, leg ik allerlei situaties vast, praat ik met opdrachtgevers en degene die op de foto komt. Ik kom gedurende de dag vaak op meerdere locaties in de provincie. Ook spendeer ik regelmatig dagen in het buitenland, soms net over de grens, in Luik bijvoorbeeld, soms verder weg. Een heel afwisselend bestaan in ieder geval. En alhoewel er natuurlijk nu ook nieuws is zoals een heel leeg Vrijthof, een ziekenhuisvleugel die in het MECC gebouwd wordt, grensovergangen naar België die geblokkeerd zijn en onderwerpen die met het Corona-virus te maken hebben, zijn de zaken min of meer omgedraaid. Ik ben driekwart van mijn tijd binnen en voor slechts een kwart op pad. Sommige opdrachtgevers, zoals kranten, blijven om fotografie vragen, maar veel andere opdrachtgevers zijn doodstil.

Deze rustige periode, die te maken heeft met de intelligente lockdown van zo’n beetje bijna alles, heeft ook nog een positieve kant. Je komt nu toe aan dingen die door werkdruk, volle agenda of gewoon omdat er leukere dingen zijn die buitenshuis gebeuren, alsmaar blijven liggen. Eindelijk dan toch maar een start maken met het opruimen van je kantoor, een legpuzzel maken, een spelletje met je dochter, je vinyl-collectie op alfabetische volgorde zetten, wandelen, website bijwerken, een paar goede series kijken, zolder opruimen, tuin op lente-niveau brengen, en zo heb ik nog wel een aanvullend lijstje. Dit moet natuurlijk niet te lang duren, want de rek is er na een aantal weken ook wel uit en dan ben je weer toe aan het werk waar je veel plezier aan beleeft.

De afwisseling van elke dag waarin ik enorm veel verschillende mensen ontmoet en over interessante onderwerpen hoor en zie, mis ik nog het meeste. Maar ook de gewone sociale contacten. Bij vrienden of familie op bezoek, een glaasje wijn drinken in een van je favoriete café’s waar je altijd wel bekenden tegenkomt voor een gezellig praatje. Naar optredens gaan om te fotograferen of gewoon genieten van het gebodene of de mensen om je heen. Musea bezoeken om je creatieve honger te stillen.

Als alle klusjes gedaan zijn ga ik weer lekker naar buiten en zoek mijn eigen onderwerpen met altijd een camera in de aanslag. Mijn werk is mijn hobby en mijn hobby is mijn werk.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.