Home > Geen categorie > Harmony Jazz Fusion

Harmony Jazz Fusion

Op zondag 12 oktober werken professionele jazz-artiesten samen met muzikanten uit de amateuristische blaasmuziek in het project „Harmony Jazz Fusion“. Komt dat zien!

Harmony Jazz Fusion is een muzikaal treffen van een jazz-formatie samen met de Koninklijke Harmonie St. Cecilia uit Mheer, waarbij Stichting Jazz Maastricht zich als doel stelt op diverse manieren grenzen te overschrijden: grenzen tussen blaasmuziek en jazz; grenzen tussen amateurs en beroepsartiesten én grenzen tussen landen in de Euregio.

Harmony Jazz Suite

Het project omvat de gezamenlijke uitvoering van de vijfdelige „Harmony Jazz Suite“ van componist André Klenes in een orkestratie van Lode Mertens. André Klenes componeerde deze Suite in opdracht van Stichting Jazz Maastricht. Het is een dynamisch en swingend muziekwerk, toegankelijk voor een breed publiek. De uitvoering vergt een hoogtechnisch niveau en duurt circa 30 minuten.

Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer

Stichting Jazz Maastricht en het Huis voor de Kunsten Limburg maakten een selectie uit de beste harmonieën in de provincie Limburg. De uiteindelijke keuze viel op Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer. Het betreffende orkest zal spelen onder leideing van dirigent Fried Dobbelstein en het André Klenes Quartet uit Luik, dat bestaat uit: André Klenes, contrabas; Jacques Pirotton, gitaar; Etiënne Plummer, drums en Johan Dupont, cello en piano.

Coördinaten: 

Het concert vindt plaats in de Sterzaal, Bredestraat 19 in Maastricht. Er zijn twee uitvoeringen: om 15.00 en om 16.00 uur. Het concert wordt georganiseerd in het kader van het Jeker Jazz Festival, dat gratis toegankelijk is. Voor meer informatie zie: www.jazzmaastricht.com

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.