Home > Geen categorie > Hapengouwse Business Causerie ‘Champagne Edition’ met Vranken Pommery

Hapengouwse Business Causerie ‘Champagne Edition’ met Vranken Pommery

Auteur: Armand Vliegen / Fotografie Bert Sohl

De vzw (vereninging zonder winstoogmerk) Vrienden van Veerle Heeren hield de afgelopen week voor de derde keer een causerie, die ditmaal plaatsvond in het stadion van voetbalclub STVV. De ‘Champagne Edition’ van deze causerie stond dit jaar helemaal in teken van de luxueuze drank. Met meer dan 300 deelnemers was de avond een ‘sprankelend’ succes.

Centrale gast was Paul-François Vranken, hoofd van het champagnehuis Vranken-Pommery. Hij bracht een indrukwekkend verhaal over de opbouw van zijn imperium. Momenteel is het bedrijf van mr Vranken het op één na grootste productiehuis in Champagne. De producent levert maar liefst 18 miljoen flessen per jaar, wat neerkomt op een omzet van meer dan 300 miljoen euro. Bijna de helft van die omzet is afkomstig uit het buitenland, onder meer uit de Verenigde Staten en Australië.

De champagne van Vranken werd opgemerkt in Sint-Truiden vanwege zijn logo: achteraan op de flessenhals prijkt een wapenschild van de familie Vranken uit Sint-Truiden met het jaartal 1636. De Limburgse roots van meneer Vranken versterken de band met de Haspengouwse fruitstreek nog meer.

Burgemeester Veerle Heeren was alvast geïnspireerd, en tipte een aantal fruittelers dat wijnbouw voor de regio Haspengouw ook lucratief zou kunnen zijn en de fruitteelt zou diversifiëren.

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu