Home > Geen categorie > Grote bijdrage Rijksoverheid voor Maaslijn

Grote bijdrage Rijksoverheid voor Maaslijn

De provincie en het Rijk zijn het eens geworden over de bijdrage van Den Haag aan de elektrificatie van de Maaslijn.Dat is de spoorverbinding tussen Roermond en Nijmegen. Het Rijk draagt 30 miljoen euro bij. Dat is een kwart van de totale investeringskosten.

Extra kosten
De rest wordt betaald door de provincies Limburg, Noord-Brabant en Gelderland. Verder neemt het Rijk de extra kosten voor beheer en onderhoud voor zijn rekening. Daarbij gaat het om ruim 31 miljoen euro.

Het akkoord is er gekomen na moeizame onderhandelingen en druk vanuit de Tweede Kamer. Aanvankelijk wilde staatssecretaris Wilma Mansveld pas in september een besluit nemen.

Aanbesteding
Nu er overeenstemming is, kan de electrificatie ook worden opgenomen in de aanbesteding van de nieuwe concessie voor het Limbugs openbaar vervoer. Die loopt van eind 2016 tot 2031. De verwachting is dat in 2019 met de elektrificatie kan worden begonnen.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.