Home > Geen categorie > Groot Europees Debat in Maastricht

Groot Europees Debat in Maastricht

Maastricht mag volgende week weer eens bewijzen een echte Europese stad te zijn. Op maandagavond 28 april wordt in het Theater aan het Vrijthof het ‘Eerste Europese Presidents Debat’ gehouden.

Tijdens het debat, dat wordt georganiseerd door de TV-zender Euronews in samenwerking met onder meer de gemeente Maastricht en de Universiteit Maastricht, zullen de vijf kandidaten voor het voorzitterschap van de Europese Commissie met elkaar de degens kruisen over de belangrijkste thema’s rond de toekomst van Europa, zoals werkgelegenheid, onderwijs en de rol van jongeren in de politiek.

Het debat, dat begint om 19 uur en duurt tot 20.30 uur, zal worden bijgewoond door zo’n 700 jongeren, onder meer studenten en andere jongeren uit heel Europa. Het wordt wereldwijd live uitgezonden via Euronews in maar liefst 13 talen.  

Gelet op het Europese karakter van zowel de stad Maastricht (waar in 1992 het Verdrag van Maastricht werd ondertekend) als de universiteit – is Maastricht de meest logische plek om het debat te houden, zo laat de organisatie weten. Een mooie kans voor de stad dus om zich internationaal in de kijker te zetten. De uitzending wordt simultaan vertaald in 13 talen: Arabisch, Engels, Frans, Duits, Grieks, Hongaars, Italiaans, Perzisch, Portugees, Russisch, Spaans, Turks en Oekrains. 

Het debat zal worden bijgewoond door tal van journalisten die in Brussel zijn gestationeerd. Vervoer wordt voor hen geregeld. 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.