Home > Geen categorie > Groen licht voor Buitenring Parkstad

Groen licht voor Buitenring Parkstad

De bouw van de Buitenring Parkstad kan doorgaan. Dat heeft de Raad van State woensdagochtend besloten. Met dat besluit komt een einde aan jarenlange bezwaarprocedures tegen de aanleg van de weg. De Raad van State deed uitspraak in de zaak die bezwaarmakers hebben aangespannen tegen de nieuwe weg.

Weerstand       

Vooral in Brunssum, Nuth en Kerkrade is er veel weerstand van bewoners. De Provincie Limburg en ondernemers in de Parkstad zien de nieuwe weg wel zitten. De buitenring moet de gemeentes in de Parkstad beter met elkaar verbinden. Natuurorganisaties waren ook naar de Raad van State gestapt om de weg tegen te houden, maar die oordeelde vanochtend dat, op basis van nieuw natuuronderzoek, beschermde soorten niet worden aangetast door de weg.

Eerder

Vier jaar geleden vernietigde de Raad van State nog het besluit van de Provincie om de weg aan te leggen. De provincie moest vooral de gevolgen voor natuur en milieu beter in kaart brengen. 

Voor aanleg van de 26 kilometer lange Buitenring is 440 miljoen euro gereserveerd. Beroep is nu niet meer mogelijk.

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu