Home > Geen categorie > Groeispurt naar Maastrichtse top

Groeispurt naar Maastrichtse top

Gistermiddag beloonde de Gemeente Maastricht samen met WijLimburg het innovatieve concept Kunstuitleen Maastricht voor de snelle groei die het maakte. Met deze prijs behoort het bedrijf officieel tot de Maastrichtse Top 2013!

Paloma García en Peter Post – eigenaars van de Galerie Post + García – lanceerden hun uniek concept in 2009 in de Rechtstraat in het Maastrichtse Wyck. Ze wilden beter aan de wensen van het kunstminnend publiek in de regio voldoen, en bedachten daarom Kunstuitleen Maastricht: alle werken uit hun collectie kun je betalen op de manier die jou schikt. Zo kun je het aanschaffen met een huur/spaarsysteem, direct kopen of je kunt er zelfs voor kiezen om het in tien renteloze termijnen te betalen! Waarom? Omdat “Goede kunst voor iedereen toegankelijk moet zijn”, volgens Post en García. Dat dát een goed idee was, werd al snel duidelijk. Na een succesvol jaar in de Limburgse hoofdstad opende zij al snel een Kunstuitleen in Heerlen, dat werd vervangen in oktober 2012 voor Kunstuitleen Roermond. Dat iedereen zich wel kan vinden in het project komt niet alleen door haar toegankelijkheid, maar ook door het breed scala aan kunstenaars dat de galerie/kunstuitleen vertegenwoordigt. Zo vind je er een gevarieerd en snel groeiend aanbod met gerenommeerde kunstenaars zoals Clemens Briels, Christo, Corneille, Ottmar Hörl, Lataster, Ripollés en Alexander Vogels. 

Op de foto staan naast Paloma en Peter, de heer Joop Timmermans (Gemeente Maastricht) en Ria Meijers (Kunstuitleen Maastricht).

Bekijk hier alvast de collectie, of ga eens bij ze langs in de Rechtstraat 50 te Maastricht.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.