Home > Geen categorie > Google Lens

Google Lens

Google Lens is het nieuwste gadget van Google Photos en vanaf vandaag onmisbaar voor jou.

Laatst hadden we een etentje onder collega’s en niet alle tafelgenoten hadden de Bancontact-app. Je kent het logische gevolg: je maakt een foto van de bankkaart en kan dan later het bedrag terugstorten. Een storende factor daarbij: je moet heel het bankrekeningnummer overtypen van de foto in je online banking app. Maar dat is buiten Google Lens gerekend. Met één druk op het Google lens-icoontje onderaan mijn foto in Google Photos et voilà: een moeiteloze selectie van het bankrekeningnummer en daarna gewoon kopiëren en plakken in de bankapplicatie. Onze interesse was meteen gewekt. We wilden meteen meer weten; wat zijn andere toepassingen waarmee deze app ons een hoop tijd kan besparen? Voor tal van dagdagelijkse situaties heeft Google Lens een handige oplossing. We ontdekken net dat we zelfs geen foto hoeven te maken, je kan Google Lens ook rechtstreeks in je camera-app selecteren. Google speelt hiermee handig in op ieders noden en wensen.Het zoeken op afbeelding is ook interessant wanneer je iets wilt kopen of prijzen wilt vergelijken. Google Lens helpt je meteen bij al je shopping needs. Nooit meer hoef jij te vragen waar jouw vriendin die leuke schoenen vandaan heeft of van welk merk die toffe jas is. Google Lens zorgt ervoor dat shopping the look geen inspanning kost.

Translate
Via Google Lens kan je nu een foto maken en een brochure, folder of menukaart laten vertalen via je camera-app. Je hebt dus geen aparte app zoals Google Translate meer nodig om dat te doen.

Food

Aansluitend op het vertalen van een menukaart: soms heb je niet meteen een vertaling nodig, maar wil je wel weten hoe de gerechten er uitzien. Denk maar aan een Japans, Italiaans of Thaïs restaurant, waar je moet gokken wat er bedoeld wordt. Op dat moment komt Google Lens to the rescue: klik op het bestek-icoontje en durf ook eens een volledig nieuw gerecht te bestellen.

Copy
Er zijn momenten waarop tekst, telefoonnummers, bankrekeningnummers of naamkaartjes gekopieerd moeten worden naar je telefoon. Google Lens maakt ook dit weer heel gemakkelijk voor jou. Tijdens een netwerkborrel kan je voortaan je camera-app bovenhalen en richten op het aangeboden visitekaartje en meteen alle gegevens in je contactenlijst opslaan. Deze app maakt het dus mogelijk om meer tijd te maken voor jouw persoonlijke relaties.

search
Zie je iets wat je leuk vindt, maar heb je geen idee welke zoekterm je moet ingeven? Open je camera-app en klik wederom op het Google Lens-icoontje. Google Lens analyseert het beeld en zoekt meteen alle gelijkaardige afbeeldingen op. Vanaf nu hoef je dus niet meer te typen om iets op te zoeken in Google, je kan ook op afbeelding zoeken. De mogelijkheden zijn eindeloos:

  • Welke plant heb je net als housewarming gift gekregen en hoe verzorg je deze?
  • Welk hondenras ben je net in het park tegengekomen?
  • Waar vind je een vergelijkbaar kunstwerk?
  • Welk historisch gebouw is dit?

Op al deze vragen vind je al snel een antwoord via Google, zonder het nog te hoeven typen.

Shoppingcart

 

Google Lens is een onmisbare tool, klik vandaag eens op het icoontje en ontdek waar Google jou mee kan helpen.

Wat wil dit zeggen voor je zaak?

De manier waarop je publiek met informatie omgaat online is aan het veranderen. Hoog scoren in de zoekmachine van Google is niet meer het enige wat telt. Je aanwezigheid op Google Maps, je profiel in Google My Business, je video’s op YouTube, je afbeeldingen in Google Foto’s, .. Dat is waar dit soort apps hun antwoorden in de eerste plaats zullen zoeken. Wil je je concurrenten een stapje voor blijven, dan moet je dus rekening houden met deze veranderingen.

________________________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu