Home > Geen categorie > Gezond het nieuwe jaar in met een alcoholstop

Gezond het nieuwe jaar in met een alcoholstop

De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent ook heel wat etentjes, feestjes en recepties. Gezellige dagen dus, vol liefde, lekker eten en… drankjes. Met het einde van het jaar in zicht, beginnen velen van ons na te denken over goede voornemens voor het nieuwe jaar. En laten we eerlijk zijn, hoe vaak staat “minder drinken” bovenaan die lijst? Neem deze keer die belofte aan jezelf serieus en proost op een fris begin door een alcoholstop in te lassen!

Gezondheidsvoordelen

First things first, een alcoholstop brengt heel wat gezondheidsvoordelen met zich mee. Door een aantal weken geen alcohol meer te drinken, krijgt je lichaam de kans om te herstellen. Je lever, die normaal gesproken hard werkt om alcohol af te breken, krijgt een welverdiende pauze. Hierdoor verbetert niet alleen de gezondheid van je lever, maar je hele lichaam profiteert. Denk maar aan een betere slaapkwaliteit, meer energie, een sterker immuunsysteem,…

Mentale helderheid

Alcohol kan ons serieus vermoeid maken. Door een pauze in te lassen, geef je je hersenen de kans om op te helderen. Je zult merken dat je concentratie verbetert en dat je scherper kunt nadenken. Dus als je die promotie wilt pakken of gewoon je dagelijkse taken beter wilt kunnen uitvoeren, kan een alcoholstop je daar ongetwijfeld bij helpen.

Financiële voordelen

Een ander voordeel van een alcoholvrije start van het nieuwe jaar, zul je snel merken op je rekening. Laten we eerlijk zijn, die avondjes uit en flessen wijn hier en daar tikken behoorlijk aan. Door even de rem op de alcoholconsumptie te zetten, zul je niet alleen geld besparen, maar het kan je ook bewuster maken van andere uitgavenpatronen. Misschien kun je dat geld wel besteden aan iets waar je echt van geniet, zoals een massage, een nieuwe trui of een lekker etentje. Daarnaast wordt de kans op verkeersboetes ook veel kleiner als je niet meer drinkt en rijdt. Je vroeg je misschien weleens af hoeveel promille je mag hebben om achter het stuur te kruipen? Wel, het is bitter weinig, dus zelfs met een glaasje of twee op loop je al sneller kans op boetes.

Sociale voordelen

In een wereld waar sociale gelegenheden vaak draaien om drankjes, kan het lastig zijn om die cocktail of dat biertje af te slaan. Maar eens je begint met een alcoholstop kan het juist heel fijn zijn om alternatieve activiteiten te ontdekken. Misschien ben je wel verbaasd over hoeveel plezier je kunt hebben zonder een druppel alcohol. Bowlingavonden, wandelingen in de natuur of gewoon quality time met vrienden zonder de kater de volgende dag – klinkt dat niet heerlijk? Je vrienden zullen misschien zelfs blij zijn dat ze een BOB tussen hun gezelschap hebben. Zo hebben ze altijd een veilige taxi naar huis en nooit meer een verkeersadvocaat nodig.

Tot slot mag je ook niet vergeten dat een alcoholstop geen eeuwigdurende belofte hoeft te zijn. Een aantal weken stoppen met drinken brengt al een hele hoop gezondheidsvoordelen met zich mee. Doe vooral wat goed voelt voor jou, en wie weet, misschien wordt deze alcoholstop wel de beste beslissing die je ooit hebt genomen!

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.