Home > Geen categorie > Generation W’ op folie culinaire 2014

Generation W’ op folie culinaire 2014

Northseachefs107 0

 

Waalse topchefs vertegenwoordigen nieuwe gastronomische generatie

In gastronomische landen hebben alle regio’s een eigen identiteit. België bestaat uit meerdere regio’s met elk hun eigen diepgewortelde eigenheid. Wallonië biedt een terroir met een groot scala aan authentieke keukenproducten, juweeltjes gewoon. In Wallonië is een echte vernieuwing aan de gang, geen trend maar iets dat veel dieper ligt. Waalse topchefs hebben elkaar hierin gevonden en bundelen zich in het collectief Génération W. De chefs van Génération W presenteren hun filosofie in de demokeuken van Folie Culinaire, van 6 t/m 8 oktober in MECC Maastricht. Vanzelfsprekend nemen ze hun unieke terroirproducten mee.


Gastronomisch collectief met een missie
Het collectief Génération W is tot stand gekomen op initiatief van Sang Hoon Degeimbre (foto) van l’Air du Temps** te Liernu (op de vorige Folie Culinaire demonstreerde hij zijn indrukwekkende ultrasonore kooktechniek). De bedoeling van Génération W is om de culinaire identiteit te verdedigen en te exporteren. Tot het collectief horen ook Maxime Collard van La Table de Maxime* te Our, Mario Elias van Le Cor de Chasse* te Wéris, de Amis Saisonnier Éric en Tristan Martin van Maison Lemonnier* te Lavaux-Sainte-Anne, Arabelle Meirlaenbvan restaurant Arabelle Meirlaen* te Marchin, Christophe Pauly van het restaurant Le Coq aux Champs* te Tinlot, Clément Petitjean van La Grappe d’Or* te Torgny, Ami Saisonnier Pierre Résimont van restaurant L’Eau Vive** te Arbre, Jean-Baptiste en Christophe Thomaes van Château du Mylord** te Ellezelles en Ami Saisonnier Laury Zioui van l’Éveil des Sens* te Montigny-le-Tilleul.

Culinaire gekte
Folie Culinaire betekent letterlijk ‘Culinaire gekte’ en daar gaan de chefkoks David Toutain en Michel del Burgo dan ook letterlijk invulling aan geven in de demokeuken van Folie Culinaire. David Toutain zoekt op dit moment spraakmakend kokende Parijse toppers die op Folie Culinaire hun visie op de Franse gastronomie van de toekomst presenteren. Michel del Burgo daarentegen, peinst nu over de invulling van zijn specifieke opdracht om op Folie Culinaire “Kut met peren”, Klotezooi” en “Lulkoek” te bereiden. De opdracht wordt door hem zéér letterlijk genomen, dus met de grondstoffen die bij de benamingen passen. Slager Ernest Lebouille heeft de zoektocht naar de juiste producten op zich genomen. 

Gelijktijdig met Bourgondische Horecavakbeurs BBB
De 2014 editie van Folie Culinaire vindt plaats op maandag 6, dinsdag 7 en woensdag 8 oktober dit jaar in het MECC in Maastricht. Folie Culinaire is de ontmoetingsplaats voor de internationale gastronomie en is een joint venture tussen MECC Maastricht en Culinaire Saisonnier. Folie Culinaire kent een selectief toegangsbeleid voor  bezoekers. De beurs vindt tegelijkertijd plaats met de 60ste  Horecavakbeurs BBB die gratis kan worden bezocht door bezoekers van Folie Culinaire.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.