Home > Geen categorie > Gelukkig Muzikaal Nieuwjaar!

Gelukkig Muzikaal Nieuwjaar!

Zin om het nieuwe jaar te starten met prachtige live muziek? Komt dat even goed uit: de concertagenda van Bozar Music staat namelijk vol met schoonheid, zoals de nieuwjaarsconcerten, de Amerikaanse jazzmuzikant Ahmad Jamal en nog meer bijzondere momenten die het jaar 2014 zullen gaan tekenen!

 

Muziek maakt gevoelens los en zorgt ervoor dat speciale momenten nog meer als bijzonder worden ervaren. Niet voor niets loopt de concertagenda van BOZAR MUSIC dan ook samen met de grote evenementen van het jaar 2014, en houdt het bijvoorbeeld een Galaconcert ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de Muziekkapel Koningin Elisabeth (28.01). Maar dat is nog lang niet alles.

Zo is op zondag 5 januari 2014 in de middag het nieuwjaarsconcert van het Nationaal Orkest van België te horen in het Paleis voor Schone Kunsten. Dit concert is traditioneel het moment om de onverwoestbare klassiekers ten gehore te brengen, maar dan wel in een verrassende nieuwe uitvoering. Het leidde tot een gevarieerd programma onder leiding van Eivind Aadland, met voor elk wat wils. Met onder andere bijvoorbeeld de Strauss-dynastie: een handvol Weense walsen en polka’s…

Op vrijdag 10 januari 2014 is er in de avond opnieuw in het Paleis voor Schone Kunsten, in de Henry Le Boeufzaal, een prachtconcert te beluisteren uitgevoerd door deFilharmonie en onderdeel van de reeks Belgian Bonanza. Met als dirigent Jaap van Zweden zal het orkest Tsjajkovski ten gehore brengen (Pyotr Tchaikovsky Serenade, op. 48, Symfonie nr. 5, op. 64). Genadeloos passioneel en onverschrokken heroïsch, zoals nog nooit tevoren! 

Niet als laatste, maar wel ook heel bijzonder, is het concert gewijd aan de officiële opening van het Griekse voorzitterschap van de Europese Unie. Want, wie kan de feestelijkheden rond het Griekse Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie beter inzetten dan Griekse muzikanten? Zo staan op het programma grote namen zoals Händel, Hasse, Gluck en Vivaldi, gebracht door Armonia Atenea, een Atheens ensemble dat werd opgericht in 1991 en geroemdom zijn virtuositeit en uitzonderlijke kleuren. Aan het hoofd staat de jonge Griekse dirigent George Petrou, die beschouwd wordt als een van de grootste Händel-dirigenten.

Bekijk hier het volledige programma van de concerten in januari, georganiseerd door BOZAR MUSIC.

 

 

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.