Home > Geen categorie > Foto’s Presentatie Terrasgids

Foto’s Presentatie Terrasgids

Afgelopen vrijdag vond de presentatie plaats van de Terrasgids 2014. Het Arresthuis in Roermond was goed gevuld met veel eigenaren van restaurants en café’s. Onder het genot van een hapje en een drankje presenteerde Jo Cortenraedt samen met Mosanne Monod de Froideville de winnaars in de verschillende categorieën van “Het Terras van de Euregio” Foto’s Frits Widdershoven

‘HÉT TERRAS VAN HET JAAR 2014′

 Sofa  –  Maastricht

Aan de rand van Maastricht aan de Pietersplas bij de bootjes, en vlak naast Kasteel de Hoogenweerth,  is het eigenhandig aangelegde terras van Sofa een heerlijke plek op te vertoeven. Met gebruik van veel hout en hippe kussens, maakt het terras van deze zaak met binnen zowel een restaurant als een brasserie, een eigentijdse indruk. Ook de banken die het geheel intiem een intieme sfeer geven. Jeroen (keuken) en Evelyne (service) Holten sturen een jong en dynamisch team aan.

Aansprekend zijn vooral de smakelijke gerechten, van lichte en meer gevulde salades tot mooi lamsvlees of een gegrilde zeebaars. Michelin heeft Sofa een Bib Gourmand toegekend hetgeen wil zeggen dat ze in Brussel heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteit-verhouding. Een 3-gangenmenu is er voor € 35.  En op het terras kun je vooral ook genieten van heel interessante wijnen. Een ruime keuze in open wijnen en daarnaast een boeiende wijnkaart. Er staan een aantal mooie varianten rosé op, naast wit en rood. Maar champagne of minder kostbare mousserende wijnen zijn er ook, plus een variatie aan lekkere cocktails.

Het publiek is heel gevarieerd, van verliefde koppels tot hele families. Mede door de weldadige omgeving kun je op het terras van Sofa uitstekend ‘afschakelen’ en genieten.

‘HET CULINAIRE TERRAS 2014’

Brienen aan de Maas

Zoals ook de restaurants De Hamert en Valuas ligt de zaak van René Brienen prachtig langs de Maas in Noord-Limburg. Well kent bovendien een kleine maar sfeervolle kern. Het uitzicht op het water is heerlijk op het mooi aangeklede terras. In deze sterrenzaak kan uiteraard genoten worden van vele asperge-gerechten in het seizoen, maar ook tal van andere creaties die je op dit niveau mag verwachten, van kreeft tot ree.  Slim is dat er ook een kleine lunchkaart is, met bijvoorbeeld een eigengemaakte kalfskroket, een maaltijdsoep en salade met vis of vlees. De wijnkaart is in verhouding beperkt, maar er is een goede keuze aan open wijnen.      

‘HET STADSTERRAS 2014’

Café Sjiek

Soms lijkt een zaak vanzelf te lopen, maar dat is natuurlijk niet zo. Een van de meest succesvolle horecazaken van Maastricht en omstreken draait op het consequent bewaken en innoveren van een goed concept: een eetcafé met een aangename sfeer, goede kwaliteit en plezierige prijzen. Sinds Café Sjiek er een fraai terras in het park aan de overkant van de straat bij heeft, is de bekendheid verder vergroot. Buiten hetzelfde idee als binnen: lekker ongedwongen genieten in een georganiseerde ‘chaos’. Lekkere gerechten, uitstekende wijnen. En wachten op je beurt, geen reservering mogelijk. En vooral een heerlijke sfeer, midden in de stad, met een kleurrijk publiek. 

‘HET HOTELTERRAS 2014’

Château St. Gerlach

Al jaren een vaste waarde, en dat is al een prestatie op zich. Het grotendeels ingesloten terras van hotel-restaurant Château St. Gerlach, gelegen aan de achterkant van het restaurant-gedeelte, is sfeervol opgesteld rondom de mooie fontein. Italiaanse sfeer, stijlvolle bediening en kwaliteit op tafel, van koffie en gebak tot culinaire gerechten. Een heerlijk beschutte plek, ook geliefd bij veel niet-hotelgasten.

‘HET NATUURTERRAS 2014’

Gerardushoeve

Aan de ligging kan een ondernemer niks veranderen en dat is bij de Gerardushoeve in Epen ook echt niet nodig. Op heldere dagen kijk je er tot op de Hoge Venen in België en tot de bossen rondom Aken. Een werkelijk adembenemend uitzicht. Het grote terras biedt een uitgebreid assortiment aan open wijnen, vlaai en gebak, maar ook veel culinaire streekgerechten. Het adagium: we serveren buiten hetzelfde als binnen in het restaurant. Goede bediening. Limburg zoals het hoort.

‘HET HIPSTE TERRAS 2014’

L’Aperi Vino

Nieuw en meteen ‘hot’ in Hasselt, L’Aperi Vino aan de Zuivelmarkt, naast de Goei Goesting. Van 9 tot 01 uur open, behalve op zondag. Van prima espresso tot maar liefst 34 open wijnen, veel vers bereide kleine Italiaanse en Spaanse gerechtjes. Geen restaurant maar een aperitiefbar met hoge tafels. En veel schoon volk.

‘HET PUBLIEKSTERRAS 2014’

’t Raodhoes in Neer

De lezers van Chapeau! hebben via Facebook en de website van Chapeau! hun stem uitgebracht op het in hun ogen meest geliefde terras. Van de vijf kandidaten die uiteindelijk overbleven kreeg ’t Raodhoes in Neer de meeste stemmen. De zaak van de jonge ondernemer Mathijs Joosten ligt in het centrum bij de kerk. Je kunt er de hele dag terecht, voor een uitsmijter, een schnitzel of een vispotje, de keuze is heel groot. Leuk is het gebruik van heel veel producten van plaatselijke leveranciers. En dat is blijkbaar een schot in de roos. 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.