Home > Geen categorie > Forse uitbereiding Toverland Sevenum

Forse uitbereiding Toverland Sevenum

Het attractiepark Toverland in Sevenum wil flink gaan groeien. Er liggen plannen op tafel om het park met zo’n twintig hectare uit te breiden. Er komen meer attracties en een hotel.

Toverland

Het park wil een hotel aan de Heesbredeweg gaan bouwen om de bezoekers langer dan één dag vast te houden. Jaarlijks komen er zo’n 660.000 bezoekers naar het attractiepark in Sevenum. Met de nieuwe plannen hoopt het nog meer mensen te trekken.

Toverland is momenteel in gesprek met de gemeente Horst aan de Maas over de plannen. Als er toestemming wordt gegeven voor de bouw, wordt er hoogst waarschijnlijk in 2016 gestart. In 2018 moet het hotel klaar zijn.

Toverland is sinds de start in 2001 uitgegroeid tot een attractiepark met meer dan 600.000 bezoekers per jaar. Het wil doorgroeien naar 1 miljoen bezoekers per jaar in 2020. Om dat te bereiken werkt het park de komende jaren in fases aan een enorme uitbreiding van 75 hectare. Dat is bijna vier keer het huidige terrein dat 20 hectare telt.

Met straks 95 hectare aan grond zou Toverland als attractiepark in Nederland alleen kleiner zijn dan De Efteling (160 hectare). “We willen een park zijn dat niet voor watjes is”, zegt directeur Caroline Kortooms. “Met spannende attracties en niet alleen achtbanen. Dus geenWalibi en ook geen Efteling. Wij willen avontuur en spanning bieden. Met ruige attracties in een wereld die lijkt op films als Avatar en Lord Of The Rings. Dat zie je nergens anders.”

De uitbreidingsplannen liggen nu ter inzage bij de gemeente Horst aan de Maas, die een bestemmingsplan en een milieueffectrapportage heeft laten opstellen.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.